kinowar.com

Кам’янець-Подільський Міжнародний кінофестиваль “Бруківка” отримав європейську відзнаку “EFFE Label 2019-2020”

8 листопада в Берліні Кам’янець-Подільський Міжнародний кінофестиваль “Бруківка” отримав європейську відзнаку “EFFE Label 2019-2020”

ІІІ Міжнародний кінофестиваль «БРУКІВКА»

8 листопада цього року в Берліні відбувся Другий міжнародний форум співробітництва «30 років після падіння Берлінського муру: Європа «знизу догори». Цьогорічна зустріч, організована програмою «Soul for Europe» і Фундацією «Майбутній Берлін» (Zukunft Berlin), пройшла під гаслом «Міста для Європи».

На пленарному засіданні виступили Карл-Гайнц Ламберц, президент Європейського комітету регіонів, Лука Джагір, президент Європейського економічно-соціального комітету та Рафал Дуткевич, колишній мер Вроцлава, які обговорили важливість і відповідальність ініціатив знизу, а також успішний розвиток Європи з керівниками та представниками європейських і німецьких міст, представниками культурних ініціатив, програм, фестивалів.

В обговоренні однієї з робочих груп форуму взяла участь Європейська асоціація фестивалів (EFA), генеральний секретар якої, Катрін Девентер, зазначила: «EFA є мега платформою, на якій може відбуватися обговорення чи діалог «на колективній основі»… Європа – це спільнота. А громада є необхідною матрицею для фестивалю. Розмір громади може бути різним. Контекст місцевої громади чи міста, безперечно, присутній у щоденному вимірі кожного фестивалю. Інакше бути не може. При цьому глобальний вимір є частиною місцевого коріння: як дискурс, як те, що присутнє в нашому щоденному житті. Це не дещо «з іншого світу», це «коріння згори». Шлях до глобальної спільноти є реальним, коли ми сприйматиме Європу, як попередній етап до глобального співробітництва. EFA, як фестивальна спільнота, базується на цьому спільному захопленні – захопленні «корінням згори». Це ідея, джерело енергії і постійне завдання Європейської асоціації фестивалів. EFA обстоює саме таке об’єднання, що сприяє побудові «Європи».

Довідково зазначимо, що EFA об’єднує більше 100 фестивалів з понад 40 європейських країн. Членами EFA є два українських представника: Січеславська фестивальна асоціація «АртЕтноФест» і мультидисциплінарний фестиваль «ГогольFEST».

Крім того, 27 українських фестивалів отримали відзнаку європейської якості – EFFE Label (EFFE, Європа підтримує фестивалі, фестивалі підтримують Європу – це проект Європейської асоціації фестивалів за сприяння ЄС):

Коментарі