kinowar.com

Український фільм “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука фінансово підтримав відомий швейцарський фонд

Виробництво повнометражного фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука підтримав швейцарський фонд Visions Sud Est на суму в 50 000 швейцарських франків (майже 1,4 млн. грн.). Загалом Visions Sud Est надав підтримку 6 стрічкам, серед яких одна документальна та п’ять художніх. Проект фільму «Памфір» комісія відібрала з двох сотень проектів різних країн світу.

Памфір

Виробник стрічки компанія BOSONFILM вже підписала угоду з фондом, яка окрім фінансової підтримки передбачає інформаційну підтримку та право на розповсюдження фільму на території Швейцарії та Ліхтенштейну.

Зазначимо, що Visions Sud Est надає гранти на повнометражні ігрові та неігрові стрічки із Східної Європи, Африки, Південної Америки та Азії. Партнерами фонду виступають міжнародний кінофестиваль у Локарно та кінофестиваль Visions du Réel.

«Для нас такого роду підтримка від авторитетного міжнародного фонду – це ознака якості проекту та вагомий вклад щоб фільм відбувся.» – режисер Дмитро Сухолиткий -Собчук.

“Відзнаки провідних міжнародних інституцій на стадії виробництва неймовірно важливі для успішного подальшого релізу фільму. Вони є певним маркером для відбірників фестивалів, дистриб’юторів і сейлз агентів та допомагають розширити географію показу стрічки”, – розповіла продюсер Олександра Костіна.

Нагадаємо, у 2019 році «Памфір» став переможцем 11-ого пітчингу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва) та отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF). Девелопмент проєкту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду. Режисер працював над сценарієм в резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence. Також проект був розроблений у двох найвпливовіших сценарних майстернях – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM, продюсер Олександра Костіна, спільно з MADANTS (Польща) та Les Films D’Ici (Франція).

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Долучайтеся до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі