kinowar.com

«Анна» (ко-продукція Україна/Ізраїль/Великобританія) став найкращим короткометражним фільмом Британської незалежної кінопремії

«Анна», короткометражний ігровий фільм Декеля Беренсона, став переможцем Британської незалежної кінопремії в категорії Найкращий короткометражний фільм.

Декель Беренсон

Церемонія нагородження відбулась в Лондоні у будівлі Старого Біллінсгейту 1 грудня 2019 року. Фільм був представлений серед 17 номінованих стрічок, які увійшли до короткого списку з 300 поданих до цієї категорії фільмів..

Цьогоріч короткометражний фільм «Анна» також брав участь у конкурсних програмах Каннського кінофестивалю та кінофестивалі TIFF у Торонто.

«Анна» – ко-продукційний проект продюсерських студій 168 Wardour Filmworks і Blue Shadows Films та української компанії «Ессе Продакшн Хаус», на рахунку якої – підтримані державою фільми «Стасіс» (2019) Мантаса Кведаравічуса, «Стоп-Земля» (2020) Катерини Горностай, «Толока» (2019) Михайла Іллєнка та інші.

Особливістю стрічки «Анна» є те, що, за ініціативою ізраїльського режисера Декеля Беренсона, фільм повністю створювався в Україні, українською знімальною командою – від виробництва до пост-продакшену. Основною мовою фільму є українська.

Декель коментує розробку свого фільму таким чином: «Вперше я відвідав Україну в 2012 році, подорожуючи Європою. Для мене це був важливий особистий крок, оскільки моя бабуся народилася в Хусті – українському прикордонному містечку. На її очах Україна з іншими країнами Східної Європи потрапила до складу СРСР, а згодом здобула незалежність, яка тепер знову під загрозою. Я був у захваті від суміші східних і західних традицій та від людей в Україні».

«Перемога і взагалі успішний кейс «Анни» показують ефективність ко-продукційних проектів навіть в короткому метрі, а Україну, як партнера для знакових міжнародних проектів», – коментує продюсер Ольга Бесхмельниціна.

Декель Беренсон

Автори фільму: режисер та сценарист Декель Беренсон (Великобританія, Ізраїль), оператор-постановник Володимир Іванов (Україна), художник-постановник Кара Балеян (Україна), та режисер монтажу Єгор Трояновський (Україна).

Головні ролі виконали українські актори: Світлана Барандич (Україна), Анастасія Вязовська (Україна), Ліна Чорнодуб (Україна) та американський актор Ерік Р. Гіліет.

Генеральні продюсери: Віталій Шереметьєв та Ольга Бесхмельниціна (Україна), Мерлін Мертон та Декел Беренсон (Великобританія, Ізраїль). Продюсери: Наталія Лібет (Україна), Елад Кейдан (Великобританія), Дмитро Конопльов (Ізраїль).

Анна – одинока мати середнього віку, живе на охопленому війною сході України та відчайдушно прагне змін. ЇЇ увагу привертає реклама по радіо, і вона вирішує піти на вечірку для іноземців, що подорожують у пошуках кохання.

Декель Беренсон народився в Ізраїлі та зараз живе у Великобританії. Його короткометражні фільми «Дівчата нічого не робили» та «Ашміна» були показані на більш ніж 50 фестивалях по всьому світу, включаючи BFI у Лондоні. «Анна» – його третій фільм.

Коментарі