kinowar.com

Вийшов трейлер українського документального фільму UKE

Презентуємо офіційний трейлер документального фільму режисера Володимира Мули «UKE». Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Цю національність у Північній Америці називають Ukrainians або коротко UKE. Часопис щільного проживання даного народу з народами континенту настільки довгий, як сама статистика.

У вузькій спортивній галузі – грі ключкою і шайбою на льоду, яку називають гаківкою, по-американському – гокеєм, існує традиція: заносити прізвища переможців Кубка Стенлі на сам трофей у вигляді інкрустацій. Аналіз переліків таких імен за понад 100 років дав несподіваний результат. Поруч з нащадками британців та французів, що заснували країни США та Канаду, великою за чисельністю йде національність UKE. Прізвища гравців із українським корінням масово зафіксовані на кільцях срібного призу.

«Це безпрецедентний для України документальний фільм. Володарі Кубку Стенлі із українськими коренями вперше з’являться на вітчизняних екранах і повідають свої історії становлення та визнання. У той же час, це не буде чисто спортивна історія. Стрічка наповнена неочікуваними викриттями, історичними знахідками та безцінними артефактами, які розіб’ють вщент утрамбовані роками стереотипи», – режисер картини Володимир Мула.

Герої фільму: Брюс Драйвер, Володимир Грецький, Джері Савчук, Джеф Чикрун, Еді Шах, Ерик Нестеренко, Іван Буцик, Іван Грецький, Келі Груді, Кен Данейко, Орест Кіндрачук, Руслан Федотенко.

Зйомки документальної стрічки проходили у чотирьох країнах – США, Канаді, Білорусі та Україні. Запланована дата релізу – осінь 2020 року.

«UKE»

Документальний фільм, 90 хвилин

Режисер-постановник: Володимир Мула

Автор сценарію: Микола Васильков

Режисер монтажу: Андрій Луннік

Оператори: Олег Шевчишин, Дмитро Шиповський, Олександр Терновий, Станіслав Ткачов Консультант: Євген Количев

Генеральний продюсер: Володимир Мула

Кінопроєкт документального фільму «UKE» став одним із переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 4 млн 604 тис. 514,86 грн (77 % загальної вартості виробництва фільму).

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі