kinowar.com

Відкритий лист на підтримку кандидатки на посаду Голови Держкіно Юлії Сінькевич

Українські кінопрофесіонали підтримують кандидатку на посаду Голови Держкіно Юлію Сінькевич

Юлія Сінькевич

Після оприлюднення рішення про недопуск Юлії Сінькевич у наступний тур конкурсу на посаду Голови Держкіно українські кінопрофесіонали підписують лист на підтримку кандидатки.

У відкритому листі до Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського зазначено:

«Українська кіноіндустрія більше трьох місяців існує без Голови виконавчого органа – Державного агентства України з питань кіно. У цих умовах зрив конкурсу на цю посаду Національним агентством України з питань державної служби шкодить українській кіноіндустрії та підриває довіру спільноти до демократичних інститутів.

Ми вважаємо, що людина, яка займатиме позицію Голови Державного агентства України з питань кіно, має відповідати наступним критеріям та володіти такими компетенціями та навичками:

– знає та розуміє специфіку процесів кіновиробництва;
– має доступ до найкращих міжнародних практик кіногалузі в країнах Європи та має достатньо досвіду та знань для їх адаптації до українських реалій;
– має досвід створення інституцій;
– вміє розбудовувати та координувати великі команди;
– здатна сформулювати та артикулювати візію для такої інституції як Державне агентство України з питань кіно;
– вільно володіє англійською мовою та здатна презентувати діяльність Державного агентства України з питань кіно на міжнародних подіях в Україні та закордоном.

Ми впевнені, що кандидатка на посаду Голови Державного агентства України з питань кіно Юлія Сінькевич має усі перелічені навички, компетенції та бачення. Вона це довела багаторічною плідною працею на ниві української кіноіндустрії, а також засвідчила у публічній презентації своєї програми під час конкурсу на посаду Голови Державного агентства України з питань кіно.

Ми вважаємо, що саме Юлія Сінькевич як єдина кандидатка, яка пройшла у фінальний тур конкурсу на посаду, має очолити Державне агентство України з питань кіно. Вимагаємо у Національного агентства України з питань державної служби негайно переглянути результати “співбесіди” з Юлією Сінькевич, що були оприлюднені 21.11.2019».

Підписати лист на підтримку Юлії Сінькевич можна тут: https://bit.ly/2OxKGtW

Окрім того, у понеділок, 25 листопада, о 9.00 біля Національного агентства України з питань державної служби, вул. Прорізна, 15, розпочнеться безстрокова акція в підтримку Юлії Сінькевич.

Коментарі