kinowar.com

Відкрито безкоштовну реєстрацію на покази фестивалю «Чілдрен Кінофест–2017»

VI Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувається з 26 травня по 4 червня у двадцяти містах України. До конкурсної програми увійшло сім фільмів для глядачів від 4 до 14 років, поза конкурсом представлено колекцію фільмів братів Люм’єрів.

Чилдрен Кинофест 2017

Зареєструватися може кожен охочий – для цього потрібно обрати місто і фільми для перегляду, а також заповнити електронну форму на офіційному сайті фестивалю.

Традиційно глядачі виступають у ролі журі фестивалю, віддаючи свої голоси за вподобані картини. Переможця міжнародного конкурсу буде обрано шляхом підрахунку глядацьких голосів і оголошено на церемонії закриття у фестивальному центрі, кінотеатрі «Київська Русь» 4 червня.

У позаконкурсній програмі буде показано добірку відреставрованих фільмів французьких засновників кінематографа – братів Люм’єрів. Програму впорядкував і прокоментував директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо.

Однією з головних подій нинішнього року стане показ фіналістів конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років. Десять картин-номінантів буде показано на великому екрані у присутності авторів, а спеціальне журі обере серед них переможця.

Фестиваль закриє фільм-володар Ґран-прі «Чілдрен Кінофесту–2016» – пригодницька стрічка «Лапа» Роберта-Адріана Пежо з Угорщини.

Цього року «Чілдрен Кінофест» відбудеться вчетверте. Послом фестивалю стала письменниця, поетеса, сценаристка і колумністка Катерина Бабкіна. Місія фестивалю – популяризація мистецтва кіно, розвиток традиції сімейних походів до кінотеатру, просування європейських цінностей та підтримка дітей з вразливих соціальних груп.

Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в УкраїніДитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)Державне агентство України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка».

Подія відбувається за підтримки Посольства Королівства Данія в УкраїніGoethe-Institut в УкраїніФранцузького інституту в УкраїніПосольства Латвійської Республіки в Україні та Почесних консульств у Чернігові, Львові та ОдесіПосольства Королівства Нідерланди в УкраїніПосольства Швейцарії в УкраїніПосольства Швеції в УкраїніДанського кіноінституту. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».

Генеральний телепартнер: Піксель 
Генеральний інтернет-партнер: WoMo 
IT-партнер: Школа роботів 
Благодійний партнер: Фонд «Інтер – дітям» 
Медіапартнери: ФокусoKinoUaUaTochkaХорошее киноSalatДіти в містіРесурсний центр ГУРТ

 

Коментарі