kinowar.com

Відкрито прийом заявок у конкурсні програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю

11-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться 10-18 липня 2020, розпочинає прийом фільмів на участь у конкурсних програмах

11-й Одеський міжнародний кінофестиваль

Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційному сайті кінофестивалю, та надати всі зазначені в онлайн-формі матеріали до 24:00 (за київським часом) 17 квітня 2020 року.

Цього року до процесу селекції фільмів для участі в конкурсних програмах допускаються повнометражні та короткометражні ігрові та документальні фільми, прем’єра яких не відбулася на території України на момент початку Кінофестивалю в 2020 році.

“Програмний відділ Одеського міжнародного кінофестивалю під час періоду відбору продивляється більше тисячі стрічок, аби обрати найкращі, що потраплять в конкурсну селекцію. Це нелегко, адже з кожним роком конкуренція в кіноіндустрії зростає, створюється все більше фільмів – якісних і цікавих глядачу. Тож до питання відбору фільмів ми ставимось максимально відповідально і щороку вибираємо найкращих”, – наголошує генеральна продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич.

Учасниками Міжнародної конкурсної програми можуть стати ігрові повнометражні фільми високої художньої якості із глядацьким потенціалом (“арт-мейнстрім”) і завершені після 1 січня 2019.

До Національної конкурсної програми відбираються ігрові та неігрові повнометражні та короткометражні фільми всіх жанрів українського виробництва або копродукції з Україною, завершені після 1 січня 2019 року. Нагадуємо, кожен фільм, що пройшов селекцію відбірковою комісією Одеського кінофестивалю, може брати участь лише в одній конкурсній програмі ОМКФ.

До участі у Конкурсі європейських документальних фільмів приймаються повнометражні документальні стрічки, що були вироблені повністю або у межах міжнародної копродукції; зі списком країн ви можете ознайомитися на сайті ОМКФ у розділі  “Регламент”. Там ви також зможете знайти детальну інформацію про правила та процедуру подачі заявок на 11-й Одеський кінофестиваль.

“У 2019 році ми отримали більше тисячі заявок на участь у 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі. Це були фільми з усього світу, які демонструють різноманіття кіно. Ми очікуємо ще більше заявок на участь у 11-му ОМКФ і ми продовжуватимемо підтримувати режисерів, які мають окремий голос і стиль. Додам, що ми відкриті для усіх жанрів, форм і тем, адже кожен з фільмів – це окреме вікно у світ”, – зазначає програмний директор ОМКФ Антельм Відо.

Приймання заявок до міжнародної, національної та документальної конкурсних програм відкрито з 10 грудня 2019 до 17 квітня 2020.

Селекція фільмів у конкурсні програми здійснюється відбірковою комісією, в яку входить програмна дирекція кінофестивалю.

За додатковою інформацією звертайтеся за електронною адресою program@oiff.com.ua.

Коментарі