kinowar.com

В Україні відкривається фестиваль «Нове німецьке кіно»

12 жовтня у Києві фільмом Фатіха Акіна «На межі» відкривається щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно», який проводиться Ґете-інститутом спільно з компанією «Артхаус Трафік».

Нове німецьке кіно

«На межі» – нова робота німецького режисера турецького походження Фатіха Акіна, прем’єра якої відбулася в рамках 70-го Каннського кінофестивалю. За роль жінки, яка в результаті теракту втрачає сина та чоловіка, виконавиця головної ролі Діана Крюгер була названа кращою акторкою кіноогляду. Стрічка була обрана Німеччиною в якості національного кандидата на отримання премії «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою. Показ «На межі» запланований лише у Києві.

В рамках фестивалю також будуть показані комедії «Одного разу у Німеччині» і «Я та Камінські», драма «24 тижні», документальні фільми «Бойс» та «Школа №3».

Спеціальними гостями київського показу «Школи №3» стануть автори фільму – режисери Ґеорґ Жено та Ліза Сміт, а також головні герої стрічки – школярі з міста Миколаївка Донецької області. Ґеорґ Жено – директор, куратор та один із засновників документального театрального проекту «Театр.doc», автор понад 80 театральних проектів у Східній Європі. З 2015 Жено співпрацює з Наталією Ворожбит як художній керівник «Театру Переселенця» в Києві. Ліза Сміт – випускниця міжнародних кіномайстерень, авторка декількох короткометражних робіт. «Школа №3» – її дебютний повнометражний фільм.

Фестиваль «Нове німецьке кіно» проходить у Києві (12-18 жовтня), Чернівцях (19-24 жовтня), Львові (26-31 жовтня), Дніпрі (10-14 листопада), Одесі (16-20 листопада) та Харкові (16-20 листопада) за підтримки генерального партнера ProCredit Bank. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Офіційний партнер: ProCredit Bank

Партнери фестивалю: Дім Нюрнберга у ХарковіБаварський Дім в ОдесіУкраїно-німецьке культурне товариство GedankendachГенеральне консульство Федеративної республіки Німеччина в Донецьку, офіс Дніпро

Медіапартнери: Espreso tvРетро fmФокусPlatformaCultprostirLB.uaoKinoХорошее кино

Коментарі