kinowar.com

«Гуцулка Ксеня» отримала головну нагороду кінофестивалю в Японії

Створений за підтримки Держкіно фільм режисера Олени Дем’яненко «Гуцулка Ксеня» отримав Ґран-прі кінофестивалю Mt. Fuji – Atami Film Festival (Японія) та вийде у кінотеатральний прокат Японії

Олена Дем’яненко Каорі Момої

Фестиваль проходив з 28 червня по 1 липня в курортному містечку Атамі, що має статус «японського Голлівуду». На розгляд відбіркової комісії цього року було надіслано більше 1200 фільмів з усього світу. До програми ігрового кіно разом з «Гуцулкою Ксенею» було відібрано лише п’ять картин. Головний приз Atami Film Festival 2019 Олені Дем’яненко вручила зірка японського кіно Каорі Момої (Kaori Momoi).

«Вітаю команду фільму з перемогою! Прекрасно, що перший за новітньої історії кіно український мюзикл, створений за підтримки держави, отримав міжнародне визнання. Маємо вагомий доказ того, що українське кіно і культура в цілому, оновлені та представлені модерновою мовою, надзвичайно цікаві світу», – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Фільм «Гуцулка Ксеня» створено за мотивами однойменного твору основоположника модерної української оперети Ярослава Барнича, творчість якого тривалий час в Україні була заборонена. Кінопроект стрічки став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державне фінансування у сумі 23 млн 871 тис. грн. при загальній вартості виробництва 47 млн 742 тис. 800 грн.

Олена Дем’яненко Каорі Момої

Автором сценарію та режисером фільму є Олена Дем’яненко, продюсерами – Дмитро Томашпольський і Олена Дем’яненко. Головні ролі у фільмі виконали: Варвара Лущик (Україна), Максим Лозинський (США), Олів’є Бонжур (Бельгія), Ігор Цішкевич (США), Олег Стефан (Україна), Катерина Молчанова (Україна), співачка і акторка Соломія Мельник (Dakh Daughters).

Коментарі