kinowar.com

Дар’я Полуніна зіграє Лесю Українку

Молода українська актриса Дар’я Полуніна зіграє головну роль у байопіку з робочою назвою “Леся Українка. Узлісся”.

Дар’я Полуніна

Дар’я Полуніна – молода українська актриса, що вже досягла визнання своєї майстерності. У її портфоліо вже 3 короткометражних роботи та повнометражний фільм, а також премія кінофестивалю “Spektrum” (Польща) за найкращу акторську роботу у короткометражнії стрічці “Сашка”. Українські режисери за лаштунками вже назвали Дар’ю “голландський живопис” – за незвичайну зовнішність та природний талант до акторства.

Наразі команда фільму з робочою назвою “Леся Українка. Узлісся” завершила зйомки тізеру, де Дар’я вже втілила образ Лесі Українки. Акторка каже, що весь масштаб байопіку про Лесю Українку усвідомила тільки під час зйомок: “До цього образ Лесі був для мене дуже хрестоматійним. Після того, як я почала занурюватись у її життя, мені навіть, стало страшно, від того, якою величною була ця жінка. Адже я – така маленька людина у порівнянні з нею – як я повинна це передати? Чим далі, тим більше я розумію, якою живою, чутливою та величною вона була. Дуже хочеться, щоб про це дізналися усі”, – каже Дар’я Полуніна.

Креативна продюсерка фільму Юлія Сінкевич впевнена, що Дар’я – унікальна акторка: “Насправді, я бачила Дашу у декількох фільмах, а також у промо-відео Одеського кінофестивалю 2018, але ідея спробувати її на цю роль виникла абсолютно спонтанно. Мені трапились її фото й то була миттєва реакція – це ж вона, Леся Українка! В ній є все, чого ми шукали – інтелігентність, талант, аристократизм, краса, глибинне розуміння особистості Лесі Українки – і головне інтелект, адже грати таку складну роль може лише дуже освічена людина. Буде дуже цікаво”.

Дарья Полунина

Режисер байопіку Нана Джанелідзе каже, що одразу, як побачила Дар’ю, сказала, що цю роль повинна виконувати вона: “Даша зразу мене зачарувала – в неї є щось привабливе, не класичне, але вражаюче, неземна краса. Усі, про кого я думала до цього, разом щезли поряд з нею. Ще на репетиціях вона змогла звільнити свою внутрішню силу та зробила образ Лесі тривимірним, дуже добре влилася у ту епоху. Я вважаю, що вона – актриса, у якої велике майбутнє”.

Акторський дебют Дар’ї відбувся у короткометражному фільмі Аркадія Непиталюка “Кров’янка”, який у 2016 році отримав Національну кінопремію “Золота Дзиґа” 2016 у номінації “Найкращий короткометражний ігровий фільм”. Після цього вона також взяла участь у короткометражнії стрічці “Сашка” режисерки Катажини Лесиш. Її дебют у повному метрі відбувся у фільмі “Фостер і Макс” Анатолія Матешко, де вона виконала одну з головних ролей.

Нагадаємо, проект про Лесю Українку було підтримано Українським культурним фондом, а режисером байопіку стане Нана Джанелідзе.

Коментарі