kinowar.com

Довгоочікуваний «Чоловік, який вбив Дон Кіхота» Террі Гілліама виходить у прокат

 04.09.2018  Трейлер

13 вересня в український прокат виходить довгоочікуваний фільм Террі Гілліама – «Чоловік, який вбив Дон Кіхота» з Адамом Драйвером.

Сюжет пригодницького комедійного фентезі побудований навколо режисера, який знімає в Іспанії рекламу, і у пошуках натхнення відправляється в село, де 10 років тому знімав свій дипломний фільм – про Дон Кіхота. І знаходить там виконавця головної ролі – божевільного старого шевця, котрий повірив, що він … і є справжній Дон Кіхот. Старий прийняв режисера за свого вірного зброєносця Санчо і насильно потягнув в небезпечну подорож, де реальність трансформується у фантазію, а правди не відрізнити від вимислу.

Роль невдахи режисера і «Санчо Панси» виконав Адам Драйвер – один із найяскравіших акторів свого покоління, відомий роботами з Джей Джей Абрамсом («Зоряні війни»), Джимом Джармушем («Патерсон»), Мартіном Скорсезе («Мовчання») і Стівеном Содербергом («Удача Лохана»). «Адам – ​​неординарний актор. Коли ми з ним зустрілися вперше, інтуїція мені підказала: це той хлопець, який нам потрібен. Він відрізняється від більшості акторів тим, що не «акторствує» – коментує свій вибір Террі Гілліам.

Чоловік, який вбив Дон Кіхота The man who killed Don Quixote Человек, который убил Дон Кихота

Дон Кіхота в фільмі грає Джонатан Прайс – з ним Гілліам працював над «Бразилією» і «Братами Грімм». У фільмі також з’являться Ольга Куриленко («Квант милосердя», «Смерть Сталіна») і Стеллан Скарсгард («Німфоманка», «Дівчина з тату дракона»).

У фільму «Чоловік, який вбив Дон Кіхота» – одна з найдовших і найхимерніших доль в історії кіно. Проект фільму вперше з’явився в 90-ті – режисер мріяв розповісти історію, яка відобразить сутність Дон Кіхота без прямої прив’язки до тексту Сервантеса. Гілліам придумав свого героя – режисера-рекламщика, який потрапляє до XVII століття, де Дон Кіхот приймає його за Санчо Пансу. Сценарій створювався разом із Тоні Грізоні, співавтором «Страху і ненависті в Лас-Вегасі». Вперше фільм був запущений у виробництво восени 2000 року, але зйомки тривали лише шість днів. Вони стартували в іспанській провінції Наварра, але «втрутилася» повінь, потім – польоти військових літаків над майданчиком. На п’ятий день захворів Жан Рошфор, виконавець ролі Дон Кіхота. Вісім років проект був заморожений. Гілліам і Грізоні повернулися до сценарію в 2009-му і внесли в нього ряд змін – пізніше вони написали ще кілька варіантів, оскільки фільм то запускався, то зупинявся.

Зйомки фільму пройшли в Іспанії, Португалії і на Канарських островах. «Все пройшло до біса добре. Нам страшенно пощастило з погодою. Думаю, це був знак, що Господь більше не злиться на Террі» – згадує оператор Нікола Пекоріні.

Чоловік, який вбив Дон Кіхота The man who killed Don Quixote Человек, который убил Дон Кихота

«Щасливий фінал епохальної мандрівки Террі Гілліама. Фільм сповнений енергії, простодушності і чарівності. Кожен кадр сяє розумом і гумором режисера. Його самобутність – це насолода, особливо поруч із одноманітним мейнстрімом. Яким тоскним місцем був би світ без Террі Гілліама» – пишуть про фільм The Guardian.

«Чоловік, який вбив Дон Кіхота» виходить у прокат 13 вересня. Напередодні, 11 вересня, у столичному кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Gulliver) відбудеться прем’єрний показ. Спонсор заходу – Jack Daniel’s Tennessee Whiskey.

Медіапартнери: NRJНовое времяThe Village УкраинаInspiredLb.uaТелекритикаMoviegramХорошее киноPlatfor.ma

Коментарі