kinowar.com

«Додому» Нарімана Алієва в лонг-листі 77-ї премії «Золотий глобус»

Драма «Додому» Нарімана Алієва, яка виходить у широкий український прокат 7 листопада, побореться за номінацію на премію Голлівудської асоціації іноземної преси «Золотий глобус» у категорії «Найкращий іншомовний фільм».

превью

Український фільм приєднався до 93 фільмів з 65 країн. Стрічка про Крим стала єдиним українським кандидатом у лонг-листі премії. До списку також увійшли нові роботи метрів світового кіно – Франсуа Озона, Педро Альмодовара, Пон Джун Хо, братів Дарденн.

«Додому» – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступає Володимир Яценко («Атлантида», «Дике поле»).

Світова прем’єра фільму відбулася у конкурсній програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. В Україні фільм було вперше показано в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю, де «Додому» виборов Гран-прі – «Золотого дюка», який присуджується за результатами глядацького голосування. Наразі «Додому» також претендує на Премії Європейської кіноакадемії та «Оскар» за найкращий міжнародний фільм.

Номінанти на премію «Золотий глобус» будуть оголошені 9 грудня 2019 року. 77-а церемонія нагородження пройде у Лос-Анджелесі 5 січня 2020 року.

«Додому» виходить в український прокат 7 листопада.

Стрічка створена за підтримки Міністерства культури України, дистриб’юція здійснюється за промопідтримки Держкіно України.

Медіапартнери: Наше радіоФокусТеленеделяКорреспондентPlatfor.maMoviegram

Коментарі