kinowar.com

Журі Національної конкурсної програми ОМКФ-2018

Цього року роботи українських кінематографістів оцінюватимуть акторка Катерина Молчанова (Україна), кінорежисер і сценарист Леван Когуашвілі (Грузія), куратор Berlinale Co-production Market і Connecting Cottbus Мартіна Блайз (Німеччина) та продюсер Маріанна Слот (Франція)

Журі Національної конкурсної програми ОМКФ-2018

Катерина Молчанова – українська актриса, член Української кіноакадемії, виконавиця головних ролей у стрічках «Моя русалка, моя Лореляй» (Нана Джорджадзе) і «Моя бабуся Фанні Каплан» (Олена Дем’яненко), номінантка на Першу Національну кінопремію «Золота Дзиґа». Акторка також зіграла у фільмі «Рівень чорного» (Валентин Васянович), що був висунутий Україною на здобуття премії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою», та короткометражному фільмі «Бузок» (режисер Катерина Горностай). Обидва фільми отримали дипломи FIPRESCI на ОМКФ-2017.

Грузинський режисер та сценарист Леван Когуашвілі у 2010 році дебютував у повнометражному ігровому кіно зі стрічкою «Дні вулиць» («Прогульники»). Фільм був представлений у конкурсній програмі 39-го Міжнародного кінофестивалю у Роттердамі. На 10-му кінофестивалі східноєвропейського кіно у Вісбадені GoEast ця картина Когуашвілі отримала головний приз – «Золота Лілія» як найкращий фільм, а на 14-му – Леван Когуашвілі став володарем приза як найкращий режисер за свою другу повнометражну стрічку «Побачення наосліп». Картина також стала найкращим фільмом 5-го Одеського кінофестивалю. Фільми режисера також брали участь у конкурсних програмах Берлінського міжнародного кінофестивалю, Єреванського міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос«, кінофестивалю «Санденс» та ін.

Мартіна Блайз – консультант та куратор Berlinale Co-production Market і Connecting Cottbus. З 2001 року працює на Берлінському міжнародному кінофестивалі та є однією із засновниць Berlinale Co-production Market. На 7-му Одеському кінофестивалі Мартіна Блайз виступила тьютором на професійній секції Film Industry Office, а також провела тренінг для учасників пітчингу.

Французька продюсер данського походження Маріанна Слот є членом Європейської кіноакадемії та Спілки незалежних продюсерів. Вона виступила продюсером всіх робіт Ларса фон Трієра, а також понад 25 років співпрацює з такими режисерами, як Сергій Лозниця, Бенедикт Ерлінґсон, Наомі Кавасе та інші. З 1999 року входить до ради директорів Данського дому в Парижі.

Коментарі