kinowar.com

Завершилося виробництво фільму «Дике Поле»

Компанія Limelite представила Держкіно завершену виробництвом стрічку «Дике Поле», зняту за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, що визнаний найкращою українською книгою десятиліття, за версією літературної премії ВВС Україна.

Дике поле

Картина є дебютною режисерською роботою Ярослава Лодигіна. Стрічка створена у копродукції України (Limelite) та Швейцарії (Film Brut). Оператором-постановником є Сергій Михальчук, продюсером – Володимир Яценко. Сценарій написаний Наталією Ворожбит, Ярославом Лодигіним та Сергієм Жаданом.

Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес — стару бензоколонку. Разом із нею — друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде. Чим закінчиться ця іронічна та повна пригод подорож крізь Дике Поле?

«Дике Поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат

Головні ролі у стрічці виконали: Олег Москаленко (Герман), Олексій Горбунов (Пастор), Володимир Ямненко (Коча), Руслана Хазіпова (Оля), Георгій Поволоцький (Травма), Євгенія Муц (Катя), Ігор Портянко та інші. Одну з епізодичних ролей зіграв автор роману Сергій Жадан.

Держкіно надало фільму 15 млн 490 тис. 300 грн., що становить половину загальної вартості виробництва.

Зйомки стрічки проходили у Києві та в місті Старобільськ Луганської області.

У широкий кінопрокат «Дике Поле» вийде вже 8-го листопада.

Коментарі