kinowar.com

Культове аніме “Форма голосу” вперше офіційно в Україні

“Форма голосу” – по-справжньому культове аніме, яке українські шанувальники зможуть побачити офіційно мовою оригіналу з українськими субтитрами. Цього місяця картина стане доступною на VOD-платформах (таких як Megogo та iTunes).

Форма голосу

Фільм знятий режисером Наоко Ямада за однойменною мангою Йосітокі Оіма.

Форма голосу

Першоджерело отримало в 2015 році приз “За кращу нову мангу” в рамках престижної премії Осаму Тедзукі (на честь великого японського аніматора, якого називають батьком манги та аніме).

Сюжет стрічки обертається навколо молодої чоловіка, який раптово усвідомлює, що в школі примудрився перетворити життя однокласниці в пекло тільки тому, що вона була глуха. І тепер він зрозумів – щоб сказати щось важливе тому, хто не може тебе почути, зовсім не обов’язково використовувати голос.

Над фільмом працювала студія Kyoto Animation, одна з найвідоміших аніме-студій в світі, яка однією з перших розпочала співпрацю з великими світовими гігантами, включаючи Netflix, для розширення аудиторії аніме в усьому світі.

Форма голосу

На жаль, неймовірно творчо успішна студія драматично постраждала в липні минулого року: в результаті підпалу студії загинуло 36 співробітників, багато хто залишився тяжко пораненим, був знищений друкований архів студії і величезна частина матеріалів для майбутніх релізів. Серед жертв пожежі також дизайнер персонажів “Форми голосу”.

Гуру сучасного аніме, режисер Макото Сінкай, назвав “Форму голосу” “відполірованою і грандіозною постановкою” та “фантастичним твором”. У рідній Японії аніме подивилося понад 1 млн. кіноглядачів. Крім того, стрічка утримує високий рейтинг критиків – 94% на Rotten Tomatoes і 78 на Metacritics.

Форма голосу

Читайте також:

50 найкращих мультфільмів усіх часів

10 найкращих мультфільмів Хаяо Міядзакі

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі