kinowar.com

Кілліан Мерфі вручив генеральній продюсерці ОМКФ Юлії Сінькевич нагороду за внесок у розвиток українського кіно

Нагородження відбулось на фестивалі у Кілкенні (Ірландія)

Кілліан Мерфі вручив генеральній продюсерці ОМКФ Юлії Сінькевич нагороду за внесок у розвиток українського кіно

Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич отримала нагороду за внесок у розвиток української кіноіндустрії під час фестивалю Subtitle: Spotlight European Film Festival, який пройшов з 25 листопада по 1 грудня у ірландському місті Кілкенні.

Під час нагородження організатори фестивалю зазначили, що завдяки Юлії Сінькевич та її роботі українські режисери, актори та інші кінопрофесіонали стали знаними у Європі, і їхніх імен на європейській кіномапі стає все більше.

Приз Юлії вручив відомий актор Кілліан Мерфі, який у 2012 році був гостем ОМКФ. Тоді він представляв конкурсний фільм “Зламані” режисера Руфуса Норіса. Під час нагородження Мерфі додав, що добре пам’ятає свій візит до Одеси, а також знайомий з українськими фільмами.

Окрім того, на фестивалі відзначили українську актору Дар’ю Полуніну. Вона отримала приз Newcomers Award як найкраща молода акторка.

Кінофестиваль популярних європейських фільмів з субтитрами SUBTITLE European Film Festival цього року відбувся увосьме. Фестиваль щорічно проходить у Кілкенні, Ірландія. Цьогоріч у програмі було представлено 25 фільмів, більшість з яких ще не були показані в Ірландії. Серед них – і стрічки, які були на 10-му ОМКФ. Зокрема, володар Ґран-Прі “А потім ми танцювали”, фільм-відкриття “Прекрасна епоха”, картина “Портрет дівчини у вогні”, а також українська комедія “Мої думки тихі”, яка на ОМКФ 2019 отримала “Приз глядацьких симпатій”.

Коментарі