kinowar.com

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2017 оголосив переможця

Найбільший у світі інтерактивний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів оголосив переможців 2017 року у номінаціях Найкращий фільм та Найкраща акторська робота.

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2017

Фаворитом всесвітнього глядацького журі стала стрічка «8 хвилин» (8 minutes) Геги Хмаладзе з Грузії. «8 хвилин» – постапокаліптична замальовка про чарівника, який напередодні кінця світу встигає створити ще одне чудо.

Александрс Роніс, який виконав головну роль у латвійському фільмі «Уперед!», був визнаний кращим актором Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів 2017 року.

Володарем Срібної медалі стала італійська стрічка про сицілійську дівчину, яка повстала проти традиційного устрою свого села, – «Viola, Franca» режисера Марти Савіни.

Бронзова медаль фестивалю дісталася фільму «Mare Nostrum» Рани Казказ та Анаса Халаф, що присвячена війні у Сирії.

20-й всесвітній фестиваль короткометражного кіно відбувся з аншлагами у 35 кінотеатрах по всій Україні. Десять короткометражних стрічок, які потрапили до списку фіналістів, протягом тижня оцінили 5600 українських кіноманів. У симпатіях щодо золотого призера українці проявили солідарність зі світовою більшістю – їх фаворитом стала стрічка «8 хвилин» (2160 голосів).

Друге місце за результатами українського голосування зайняла картина «Mare Nostrum» (731 голос), яка отримала «бронзу» в світовому заліку; на третє місце глядачі поставили «Viola, Franca» (662 голоса). Кращим актором був також визнаний Александрс Роніс – за нього проголосували 1425 глядачів.

Щорічний Манхеттенський кінофестиваль відбувався з 28 вересня по 8 жовтня у 300 містах на всіх континентах. Кожен глядач міг стати членом міжнародного журі і взяти участь у виборі найкращої короткометражки року.

Офіційний спонсор: ТМ Stella Artois

Медіапартнери фестивалю: NRJКорреспондентPlatformaoKinobit.uaOfficiel-onlineХорошее киноZefir

Коментарі