kinowar.com

«Молодість» представить короткометражні фільми в супроводі органної музики у Львові

3 серпня о 21:00 у Львівському органному залі (вул. Бандери, 8) будуть представлені 6 картин з програм Студентського, Національного конкурсів «Молодості», програм Back to School та Emerging artists. Кінопоказ супроводжуватимуть органні імпровізації Івана Остаповича.

Кіноконцерт стане частиною Міжнародного органного фестивалю, який відбудеться у Львівському органному залі вже вдев’яте. З 14 липня по 18 серпня Львів стане органною столицею України. На гостей чекають 15 концертів, видатні органісти з чотирьох країн, майстер-класи та години гарної музики.
Подія на Facebook

Фільми програми:

  1. Сірий бетон. Абстракція / Concrete Grey Abstract, Енріке Ґрізі / Henrique Grise, Бразилія / Brasil, 2018, 11′

Синопсис: Чоловік і жінка зустрілися на пішохідному мосту.

  1. Тінь / Umbra, Флоріан Фішер, Йоганнес Крель / Florian Fischer, Johannes Krell, Німеччина / Germany, 2019, 20′

Синопсис: Фільм про рідкісні та звичні оптичні природні феномени. На поверхні води з’являються знайомі образи – тіні та відображення, і незвичайні, такі як «брокенський привид» та ефект камери-обскури під час сонячного затемнення.

  1. Сюжетна лінія / Storyline, Альжбєта Ковандова / Alžběta Kovandová, Чехія / Czech Republic, 2017, 5′

Синопсис: Взаємодія горизонтальних, вертикальних та інших ліній, які існують у публічному просторі, спонукає до ліричної оповіді, що об’єднує їх у єдиний нескінченний образ. Серед знайдених предметів, подій і простору створюються нові та розвиваються старі відносини.

  1. Пуповина / The Cord, Олександр Бубнов / Olexandr Bubnov, Україна / Ukraine, 2018, 6’31”

Синопсис: Фільм про сліпу материнську любов і надмірну турботу, які не дають синові вирости чоловіком, натомість роками лишаючи його у стані безпорадної та наївної дитини.

  1. Döner, Денис Сполітак / Denys Spolitak, Україна / Ukraine, 2018, 6’30”

Синопсис: Одного разу у перехожого з рук випадає шаурма. Освітлена променем, вона оживає і починає свій шлях…

  1. Тяжіння / Gravity, Денис Галушко / Denys Halushko, Україна / Ukraine,2018, 14’40”

Синопсис: На землі є місця, де земне тяжіння сягає дуже великої сили, час і простір там змішуються, відтворюючи відчуття нескінченності буття. Життя, люди, предмети навколо утворюють якусь невідому, незвичайну субстанцію. Ця історія про одне з таких місць. Але в чому сенс тяжіння, чи має він начало і кінець, чи можна його якось зрозуміти, чи лише відчути?

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» – це один із найбільших кінофорумів Східної Європи, за версією Міжнародної федерації асоціацій кінопродюсерів (FIAPF). Кінофестиваль започаткований у 1970-му році, а від початку 1990-их років набув міжнародного статусу. Його головним завданням є сприяння розвитку молодого професійного кіно. Генеральним директором «Молодості» є Андрій Халпахчі.

Коментарі