kinowar.com

На Венеційському кінофестивалі вручено премію фільму «Ізі»

Створений за підтримки Держкіно українсько-італійський фільм «Ізі» отримав нагороду Opera Prima програми Kineo Diamanti al Cinema, яка щорічно вручається під час 75-го Венеційського міжнародного кінофестивалю.

На Венеційському кінофестивалі вручено премію фільму «Ізі»

Премія Kineo Movie Diamond Award заснована Міністерством культури Італії, спільно з CSC (Експериментальний центр кінематографії) Award, SNCCI (Національна спілка кінокритиків) та журналом Best Movie і вручається вже 16-ий рік поспіль.

Нагороду у Венеції отримали режисер стрічки Андреа Ман’яні та продюсери з українського боку Олег Щербина і Юлія Чернявська.

«Це дуже важлива нагорода, яка наочно демонструє конкурентність української кіноіндустрії. Український кінематограф впевнено заявляє себе не тільки на внутрішньому ринку, але й у світі. Ця нагорода ще раз підтверджує, що українська культура є частиною європейської, і Україна обов’язково знайде своє місце у сім’ї західних демократій», – зазначила Юлія Чернявська.

Премія Kineo Movie Diamond Award призначається публікою та журі найкращим діячам у світі кінематографа, за критерієм, що поєднує художню якість та потенційну можливість поширення фільму на міжнародному ринку.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців картини і наголосив: «Вперше на Венеційському кінофестивалі, одному з трьох найбільших кінофорумів світу, премію вручено фільму виробництва України».

У серпні 2017 року стрічка брала участь в конкурсній програмі 70-го Міжнародного кінофестивалю в Локарно (Швейцарія). Наприкінці вересня 2017 стрічка «Izi» також взяла участь у головному конкурсі найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії — 35-ому Annecy Cinema Italien — 2017 (Франція), де вона завоювала «Ґран-прі журі». Загалом, фільм отримав 27 нагород та взяв участь у більш ніж 94-ох фестивалях.

За рейтингом найвпливовішої італійської газети La Repubblica, фільм увійшов у TOП-10 найкращих картин 2017-го року в Італії.

Коментарі