kinowar.com

Нове італійське кіно з 8 червня

З 8 червня у чотирьох містах України стартує «Нове італійське кіно». Подію організовують Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» та Італійський інститут культури. У програмі – найсвіжіші стрічки з країни карбонари та Lambrusco, серед яких – призери міжнародних кінофестивалів і номінанти на Оскар.

Нове італійське кіно

У столиці подія відкриється 8 червня о 19:30 у кінотеатрі «Київ» стрічкою «Друга весна», яку представить виконавець головної ролі Клаудіо Ботоссо. А режисер цього фільму Франческо Калоджеро відкриє італійську кінопанораму в Одесі 24 червня.

«Нове італійське кіно» пройде у Києві – з 8 червня, Львові – з 10 червня, Харкові – з 16 червня та Одесі – з 24 червня.

Фільми демонструються мовою оригіналу з англійськими і українськими субтитрами.

У ПРОГРАМІ:

«Хлорка» (2015), режисер Ламберто Санфеліче
«Я, Арлекін» (2014), режисери Маттео Біні, Джорджо Пазотті
«Якщо Господь забажає» (2015), режисер Едоардо Мария Фальконе
«Мене звати Майя» (2015), режисер Томмазо Агнесса
«Iтало Бароко» (2014), режисер Алессія Скарсо
«Нестійка погода» (2014), режисер Марко Понтекорво
«Не будь злим» (2015), режисер Клаудіо Калігарі
«Джулія і ми» (2015), режисер Едоардо Лео
«Латинський коханець» (2015), режисер Крістіна Коменчіні
«Друга весна» (2016), режисер Франческо Калоджеро

Організатори:

Італійський інститут культури
КМКФ «Молодість»
Спонсор:
ПРАВЕКС-БАНК
Медіа-партнери:
ZIK
Ретро FM
Український Тиждень
День
MOVIEGRAM

Програма:

«ХЛОРКА» (2015)
Режисер: Ламберто Санфеліче
Країна: Італія

Дженні сімнадцять років і вона мріє стати чемпіонкою з синхронного плавання. Але її безтурботне підліткове життя в Остії (прибережна провінція Риму) закінчується після раптової смерті її матері. Вона повинна доглядати за хворим батьком і 9-річним братом.

 

«Я, Арлекін» (2014)
режисери Маттео Біні, Джорджо Пазотті
країна Італія

Паоло ведучий популярного столичного ток-шоу, змушений на деякий час переїхати в маленьке містечко у провінції Бергамо – йому повідомили, що його батько Джованні опинився в лікарні. Джованні грає в маленькій театральній трупі, де він виконує роль Арлекіно. Поруч з батьком Паоло заново відкриває для себе радість творчості.

 

«Якщо Господь забажає» (2015)
Режисер: Едоардо Мария Фальконе
Країна: Італія

Томмазо – шанований кардіохірург, відданий чоловік і люблячий батько двох дорослих дітей. Він також переконаний атеїст, тому коли його син Андреа на сімейному обіді оголошує, що він хоче піти в священики, Томмазо спантеличується.

 

«Мене звати Майя» (2015)
Режисер: Томмазо Агнесса
Країна: Італія

Шістнадцятирічна Нікі та дев’ятирічна Аліс – сестри, але батьки у них різні. Вони жили утрьох зі своєю матір’ю. Несподівано їх мати помирає і вони залишаються зовсім одні. Соцпрацівники приходять забрати Аліс в іншу сім’ю, і тоді Нікі втікає разом з сестрою з дому.

 

«Iтало Бароко» (2014)
Режисер: Алессія Скарсо
Країна: Італія

У маленькому сицилійському містечку на березі моря розпалюються неабиякі баталії, а боротьба за пост мера міста йде не на життя, а на смерть. В гонитві за популярністю Луїза Негро проштовхує закон про бродячих собак, але якраз в цей момент в місті з’являється милий і незвичайно обдарований пес по кличці Італо.

 

«Нестійка погода» (2014)
Режисер: Марко Понтекорво
Країна: Італія

Ерманно і Джакомо – двоє друзів, які разом керують кооперативом з виробництва диванів. Справи у них погано – на горизонті маячить неминуче банкрутство. Одного вечора, копаючись на задньому дворі, друзі роблять відкриття, яке переверне все їхнє життя – вони знаходять нафту.

 

«Не будь злим» (2015)
Режисер: Клаудіо Калігарі
Країна: Італія

На території Риму в 1995 році дійсно складні часи для простого народу. У Остіе серед бідняків живуть два молодих хлопці, у неблагополучному районі, де молодь захоплюється наркотиками і спиртним. Коли один з них знайомиться з дівчиною і починає змінювати життя – дружба хлопців закінчується.

 

«Джулія і ми» (2015)
Режисер: Едоардо Лео
Країна: Італія

Троє невдах Дієго, Фаусто і Клаудіо вирішують змінити своє життя і купують садибу в селі. Вони хочуть її перебудувати і відкрити готель. До них приєднується Серджо, неврівноважений знайомий Фаусто і вагітна та дивна Еліза.
Але на шляху до їх мрії з’являється курйозний мафіозі Віто, який приїхав на старому автомобілі марки Джулія 1300.

 

«Латинський коханець» (2015)
Режисер: Крістіна Коменчіні
Країна: Італія

Увесь фільм зав’язаний на відомому культовому італійському акторові Саверіо Кріспо. Як справжній чоловік латинської пристрасної натури герой не міг обійтися тільки однією жінкою, тому і дочок у нього. У його італійському будинку збираються всі його жінки і починають виявлятися деталі, які повертають всіх на землю …

 

«Друга весна» (2016)
Режисер Франческо Калоджеро
Країна: Італія

Андреа Ріццолі – п’ятидесятирічний архітектор, володіє приморською віллою і останніми днями зайнятий пошуком нових орендарів. Познайомившись з місцевим анестезіологом Розанною, Андреа закохався у неї і одружився. Незабаром подружжя почне спілкуватися з впливовим власником ресторану, який попросить Андреа відновити одну дуже цінну картину і життя подружжя почне наповнюватися випробуваннями і постійними проблемами.

 

Коментарі