kinowar.com

Номінант на Оскар «Паразити» виходять у повторний прокат

 04.02.2020  Новини

6 лютого на екрани українських кінотеатрів повертається корейський трагікомічний трилер «Паразити» Пон Чжун Хо – 6-разовий номінант премії «Оскар» виходить у повторний прокат.

Gisaengchung

Стрічка здобула 2 нагороди Британської академії кіно та телевізійних мистецтв BAFTA 2020 – як найкращий фільм іноземною мовою та за найкращий оригінальний сценарій. Наразі фільм претендує на здобуття премії «Оскар» у номінаціях за найкращий фільм, режисуру, сценарій, монтаж, художника-постановника та найкращий міжнародний фільм. У січні «Паразити» здобули премію «Золотий глобус» як найкращий іншомовний фільм, та премію Гільдії кіноакторів США за найкращий акторський ансамбль. Відповідно до агрегатора рецензій кінокритиків Metacritic, «Паразити» зібрали найбільшу кількість згадок у топах найкращих фільмів 2019.

«Паразити» побудовані навколо сім’ї чотирьох безробітних, чиє життя не обіцяє їм райдужних перспектив. Ситуація змінюється, коли старшому синові пропонують високооплачуваний підробіток репетитором. За допомогою сестри він робить фальшиві документи про освіту та приходить до розкішного маєтку заможного бізнесмена. Справивши гарне враження, старший син дізнається про ще одну відкриту вакансію, і у нього з’являється дуже незвичайний план з працевлаштування сестри. Режисер описує «Паразитів» як «комедію без клоунів і трагедію без злодіїв».

Світова прем’єра «Паразитів» відбулася в рамках основної програми Каннського кінофестивалю, де фільм став лауреатом «Золотої пальмової гілки». Після показу глядачі влаштували фільму 15-хвилинну овацію стоячи. Пон Джун Хо – перший корейський режисер, відзначений головною нагородою Канн. Ця нагорода збіглася зі 100-ю річницею існування корейського кінематографа. На його рахунку 7 повнометражних фільмів, премії Сан-Себастьяна та Азійської кіноакадемії.

«Паразити» Пон Чжун Хо виходять у повторний прокат 6 лютого.

Коментарі