kinowar.com

Оголошена дата прем’єри історичного екшна «Захар Беркут»

Масштабний історичний екшн «Захар Беркут» вийде в широкий український прокат 10 жовтня 2019 року

Заради успіху прокату стрічки свої зусилля об’єднали канал «Україна», FILM.UA Group та компанія Ukrainian Film Distribution.

Історичний екшн «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеітаблаєва, виробництва компаній Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийде в широкий український прокат 10 жовтня 2019 року. Про це команда фільму оголосила під час відкриття панельної дискусії «Українське кіно в прокаті. Стратегія win-win», що пройшла в рамках 8-го форуму KYIV MEDIA WEEK. Крім того, продюсер проекту Єгор Олесов повідомив, що генеральним медіа-партнером фільму виступить телеканал «Україна». Стрічку, зняту за мотивами однойменної повісті Івана Франка, випускає в прокат провідний дистрибутор національного кіно – компанія Ukrainian Film Distribution.

Захар Беркут

«Захар Беркут» – масштабний знаковий кінопроект, що має всі шанси стати справжнім проривом не лише для вітчизняної кіноіндустрії, але й показати певні результати на міжнародному ринку, – зазначив продюсер стрічки Єгор Олесов. – І ми раді тому, що заради успіху фільму свої зусилля об’єднали лідери медіаринку України: найбільша українська студія FILM.UA Group, телеканал номер один – «Україна», що стане генеральним медіа-партнером та бродкастером стрічки, та безумовний лідер серед дистрибуторів національного кіно – компанія Ukrainian Film Distribution».

«Повість «Захар Беркут», її цінності і смисли – патріотизм, захист свого дому, своєї родини, особиста свобода і відповідальність, великі, сильні, справжні почуття – дуже важливі для нашої самоідентифікації. Вони звучать сьогодні як ніколи актуально. Екранізація одного з найулюбленіших і найпопулярніших творів української літератури, безумовно, стане головною кінопрем’єрою наступного року, яку ми, як найбільш рейтинговій канал країни, підтримаємо масштабною промо кампанією. Впевнена, наша співпраця допоможе якісному національному кіно залучити якнайширшу глядацьку авдиторію», – коментує Вікторія Корогод, директор телеканалу «Україна».

Захар Беркут

«Ми маємо всі підстави вважати, що фільм «Захар Беркут» стане знаковою подією для українського кіно та буде одним з лідерів касових зборів національного кінопрокату», – коментує Андрій Дяченко, директор компанії UFD.

«Вітаю об’єднання зусиль провідних учасників медіаринку, які працюватимуть разом заради успіху прокату “Захара Беркута”. Для креативних індустрій вже давно є хибною теза про те, що попит народжує пропозицію. Завжди пропозиція народжує попит, бо люди не можуть хотіти того, про що вони не знають. Їм треба розповідати про українські фільми: успішний прокат картини не в останню чергу залежить від вірно вибудованої промокампанії. Сподіваюсь, що осучаснена екранізація одного з найвідоміших творів української літератури матиме значний успіх у глядача», – зазначає Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно.

Зйомки «Захара Беркута» пройшли на Закарпатті та в Київській області влітку цього року. У роботі над фільмом взяла участь велика міжнародна акторська команда. Зокрема на широкому екрані глядачі побачать: Андрія Ісаєнка («Кіборги»), Олега Волощенка («Сторожова Застава»), Роберта Патріка («Термінатор 2: Судний день», «Міцний горішок 2», «Останній кіногерой», «Ангели Чарлі 2»), Цегміда Церенболда («Військо Мин Бала»), Томмі Фленагана («Вартові Галактики 2», «Хоробре серце», «Гладіатор», «Місто гріхів» ), Поппі Дрейтон («Абатство Даунтон», «Русалочка»), Аяна Отепбергена («Військо Мин Бала», «Діамантовий меч»), Алекса МакНіколла («5-та хвиля», «Аксель»), Віктора Жданова («Кіборги»), Єржана Нуримбета («Сторожова Застава», «Сардар», «Меч перемоги», «Наречена»), Елісон Дуді («Індіана Джонс і останній хрестовий похід», «Вид на вбивство»), Аліну Коваленко, Дуалета Абдігапарова («Кочівник», «Ліквідатор», «Орда»), Рокі Майерса, Олега Стефана, Нуркена Туматаєва («МакМафія»), Олівера Тревену, Марину Кошкіну, Марата Абдулаєва («Ліквідатор», «Тараз»), Станіслава Лозовського, Даніяра Ахметова, Вікторію Клещенко-Пилипчук та інших.

Раніше повідомлялося, що до знімальної команди історичного екшена «Захар Беркут», що створюється компаніями Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, приєдналися голлівудські колеги. Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим в якості співрежисера над стрічкою працює Джон Вінн. Продюсерами проекту з американської сторони виступають Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз. За всю творчу та змістовну частину «Захара Беркута» відповідає українська команда, голлівудські партнери забезпечують комунікацію з міжнародним акторським складом та допомагають з просуванням фільму на північноамериканському ринку.

Після широкого кінотеатрального прокату телевізійна прем’єра історичного екшену «Захар Беркут» відбудеться в ефірі телеканалу «Україна».

Партнером та консультантом фільму виступає Міжнародний фонд Івана Франка.

Захар Беркут

Назва: Захар Беркут
Слоган: У свободі моя сутність
1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв
Співрежисер: Джон Вінн
Оператор: Юрій Король
Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз
Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут»
Художник-постановник: Владислав Одуденко
Художник по костюмах: Антоніна Белінська
У ролях: Роберт Патрік, Андрій Ісаєнко, Цегмід Церенболд, Томмі Фленаган, Олег Волощенко, Поппі Дрейтон, Аян Отепберген, Алекс МакНіколл, Віктор Жданов, Єржан Нуримбет, Елісон Дуді, Аліна Коваленко, Дуалет Абдігапаров, Рокі Майерс, Олег Стефан, Нуркен Туматаєв, Олівер Тревена, Марина Кошкіна, Марат Абдуллаєв, Станіслав Лозовський, Даніяр Ахметов, Вікторія Клешенко-Пилипчук, Михайло Корженівський, Андрій Сторожик, Юрій Єрко, Михайло Черняков, Аліна Довбуш, Євгеній Лебедин та інші
Жанр: бойовик, історична драма
Прем’єра в Україні: 10 жовтня 2019 року
Дистрибутор: UFD
Виробництво: Kinorob, CinemaDay
За підтримки Державного агентства України з питань кіно
Генеральний медіа-партнер: телеканал «Україна»
Хронометраж: 110 хв

Коментарі