kinowar.com

Оголошено журі Національного конкурсу 47-го фестивалю “Молодість”

Українська режисерка Марина Степанська увійшла до складу журі Національного конкурсу 47-го КМКФ «Молодість». Саме на Київському міжнародному кінофестивалі 5 років тому відбувся дебют Степанської з її першою кінострічкою «Канікули», а зараз режисерка сама оцінюватиме роботи українських кінематографістів.

Молодість журі

Короткометражні фільми Національного конкурсу оцінюватимуть:
Тііна Локк-Трамберґ, директорка Талліннського кінофестивалю «Темні ночі»
Антельм Відо, програмний директор Одеського кінофестивалю
Марина Степанська, кінорежисерка

Тііна Локк-Трамберґ є однією зі засновниць Талліннського кінофестивалю «Темні ночі» (PÖFF), а з 1998 року — його директоркою. Тііна викладала в Академії музики й театру Естонії, Академії мистецтв Естонії та Балтійській школі кіно і медіа. У 2011-2015 рр. була депутаткою парламенту Естонії. Також вона є членом Європейської кіноакадемії.

Антельм Відо працював у Посольстві Франції в Малайзії, де влаштував фестивалі французького кіно, та в кінематиці Танжера (Марокко) як менеджер із комунікацій. Був аташе з питань аудіовізуальної сфери Французького інституту в Києві. З 2014 року він працює на Одеському міжнародному кінофестивалі: спочатку як програмний координатор, а з 2015-го — як програмний директор.

Режисерка та сценаристка Марина Степанська 5 років тому дебютувала саме на «Молодості». Її перший фільм «Канікули» було відібрано до Національного конкурсу 43-ї «Молодості». Наступний її фільм «Чоловіча робота» отримав відзнаку 45-го кінофестивалю за найкращий акторський ансамбль і роботу режисера з акторами. Її повнометражну кінострічку «Стрімголов» було відзначено трьома нагородами Української кіноакадемії.

Коментарі