kinowar.com

Одеська кіностудія розпочинає прийом заявок на конкурс короткого метру ім. Кіри Муратової

З нагоди 100-річчя Одеської кіностудії та спеціально до дня народження культового режисера Кіри Муратової, Одеською кіностудією разом із Міністерством культури України було започатковано конкурс короткометражних стрічок «Короткі зустрічі».

Короткі зустрічі конкурс кінопроектів імені Кіри Муратової

14 вересня розпочинається прийом заявок на конкурс.

Конкурс проходитиме за напрямом «Кінопроєкти ігрового короткого метру (хронометраж до 20 хвилин)». Призовий фонд становить 1,5 млн грн:

– 1 місце — 600 тисяч грн

– 2 місце — 500 тисяч грн

– 3 місце — 400 тисяч грн

Прийом заявок триватиме з 14 вересня до 14 жовтня 2019 року. Список членів журі буде оприлюднено 17 вересня 2019 року.

Подати заявку на участь та ознайомитись із детальними умовами конкурсу можна на офіційному сайті Одеської кіностудії: odesafilmstudio.com.ua/konkurs-kinoproektiv

Церемонія урочистого нагородження переможців конкурсу відбудеться 08 листопада 2019 року.

«Головна ідея конкурсу – пошук талантів серед молоді та розкриття їхнього потенціалу. Віра Холодна, Олександр Довженко, Лесь Курбас, Кіра Муратова… Саме Одеська кіностудія колись дала шанс цим та багатьом іншим талантам на перші кроки у кінематографі на шляху до світового визнання. Режисер Кіра Муратова говорила, що «головне – талант, саме йому треба дати шанс, без рамок та кордонів». Саме тому Одеська кіностудія підтримає реалізацію кінопроєктів-переможців конкурсу», — зазначив Голова правління Одеської кіностудії Андрій Осіпов.

Довідка

Кіра Георгіївна Муратова як режисер дебютувала саме на Одеській кіностудії. Голосно про себе заявила першими ж самостійними режисерськими роботами — стрічками «Короткі зустрічі» (до неї вона написала сценарій та зіграла одну з головних ролей разом із Володимиром Висоцьким) та «Довгі проводи» (у 1987-му році стрічка отримала премію на Міжнародному кінофестивалі в Локарно). У 2012-му році режисерка створила свій останній, 22-ий фільм «Одвічне повернення», прем’єра якого відбулася на VII Римському МКФ. 2017-го року Кіру Муратову було запрошено до складу Американської кіноакадемії, яка визначає володарів премії «Оскар».

Читайте також:

Найкращі українські фільми часів незалежності

Коментарі