kinowar.com

ОМКФ-2018: секція “Гала-прем’єри” має декілька великих новин

У секції «Гала-прем’єри» 9-го ОМКФ покажуть призера Каннського кінофестивалю «Екстаз» Гаспара Ное, учасника Берлінале «Не хвилюйся, він далеко не піде» Гаса Ван Сента, а також режисерські дебюти Елайджі Байнума «Спекотні літні ночі» та «Дике життя» Пола Дейно

Режисер картини Гаспар Ное створив фільми, які встигли отримати неодноразове визнання критиків та низку фестивальних нагород. Нова робота Ное «Екстаз» стала одною з найочікуваніших прем’єр Каннського кінофестивалю-2018. Фільм-шок, фільм-скандал, знятий одним дублем… Група танцівників у закритому павільйоні репетирує ексцентричний номер та пригощається сангрією. Магічний танець на великому екрані під чуттєву музику майже гіпнотизує глядача. Несподівано екстаз змінюється на хаос: танцівники починають лаятися, звинувачувати один одного, битися та перетинають межу, за якою починається суцільне божевілля. Доки комусь здається, що він потрапив до раю, більшість провалюється в пекло.

Трейлер: Климакс (Climax)

На цьогорічному ОМКФ відбудеться прем’єрний показ стрічки режисера Гаса Ван Сента «Не хвилюйся, він далеко не піде» із Хоакіном Феніксом та Руні Марою. Трагікомедія, що брала участь у основному конкурсі Берлінале-2018, розповідає зворушливу та надихаючу історію про прикутого до візка з 21 року Джона. Він потребує кожної краплі почуття гумору, щоб віднайти сенс свого життя. У цьому Джону допомагають Анну, що повертає жагу до життя, та гіппі Донні, чиї нетрадиційні зустрічі анонімних алкоголіків збирають людей з усіх життєвих стежин. Джон знаходить красу та гумор в глибинах людського досвіду та застосовує свій талант митця, щоб оформити їх у неперевершені карикатури. Серед нагород Гаса Ван Сента, який давно отримав визнання як незалежний режисер – «Золота пальмова гілка» Каннського кінофестивалю за стрічку «Слон» (2003).

Трейлер: Не волнуйся, далеко он пешком не уйдет (Don't Worry, He Won't Get Far on Foot)

Фільм «Спекотні літні ночі» – дебютна режисерська робота Елайджі Байнума. Гостросюжетна драма про спекотне літо на Кейп-Коді, де юний хлопець Деніел стає героєм трилера: він починає продавати наркотики на пару з місцевим “крутеликом”, а потім закохується в його загадкову сестру. Роль головного героя в стрічці виконав актор Тімоте Шаламе, який на початку року отримав свою першу номінацію на «Оскар» (фільм «Клич мене своїм ім’ям»).

Дике життя

У позаконкурсній секції «Гала-прем’єри» 9-го ОМКФ також покажуть режисерський дебют Пола Дейно «Дике життя» з Джейком Джилленголом та Кері Малліґен у головних ролях. Чотирнадцятирічний Джо – єдина дитина в сім’ї домогосподарки Джанетт і професійного гольфіста Джеррі, які живуть у маленькому містечку штату Монтана в 1960-х. Коли біля канадського кордону виникає лісова пожежа, а Джеррі втрачає роботу та сенс життя, він вирішує приєднатися до пожежників, лишаючи дружину й сина напризволяще. Раптом змушений стати дорослим, Джо спостерігає за спробами матері утриматися на плаву. Фільм відкрив «Тиждень критики» na Каннському кінофестивалі-2108. Також фільм «Дике життя» був представлений ​​на кінофестивалі «Санденс»-2018 в США.

Коментарі