kinowar.com

ОМКФ-2018: українська прем’єра стрічки «Чоловік, який вбив Дон Кіхота»

У позаконкурсній секції «Гала-прем’єри» ОМКФ покажуть фільм Террі Гілліама «Чоловік, який вбив Дон Кіхота». Британський кінорежисер американського походження почав свою кар’єру як аніматор і художник-карикатурист. У 1967 році переїхав до Британії, де приєднався до комік-групи «Монті Пайтон». На початку 1980-х почав працювати сценаристом і режисером. Сьогодні на його рахунку 12 повнометражних картин, відзначених низкою нагород міжнародних кінофестивалів.

Человек, который убил Дон-Кихота

На 9-му ОМКФ відбудеться прем’єрний показ ​​в Україні пригодницького комедійного фентезі Террі Гілліама «Чоловік, який вбив Дон Кіхота». Історія створення цієї картини настільки драматична, що сама заслуговує екранізації, оскільки режисер намагався створити фільм протягом 29 років. В результаті таких тривалих зйомок зібрався блискучий акторський ансамбль: Джонатан Прайс, Адам Драйвер, Стеллан Скарсгард та Ольга Куриленко. «Чоловік, який вбив Дон Кіхота» став фільмом закриття 71-го Каннського кінофестивалю, де відбулася його світова прем’єра.

Режисер Тобіас Граммет, страждаючи в Іспанії над черговим рекламним шедевром, в пошуках натхнення відправився до села, в якому 10 років тому знімав свій дипломний фільм – про Дон Кіхота. І знайшов там виконавця головної ролі – божевільного старого шевця, який повірив, що він… і є справжній Лицар сумного образу! Старий прийняв Тобі за свого вірного зброєносця Санчо Пансу та силоміць затягнув його у небезпечну подорож, де реальність трансформується у фантазію, а правди не відрізнити від вимислу…

Коментарі