kinowar.com

Мисс Переполох (She’s Funny That Way)

Зачекайте, будь ласка...

Попелюшка з Брукліна або Що наше життя – театр!

Я завжди вірила в хепі-енд.

«Іззі» «Гло» Паттерсон, Міс Переполох

Життя – непередбачувана річ. Одна випадкова зустріч, телефонний дзвінок, розмова, – і все минуле миттєво відходить у небуття, а майбутнє заповнює реальність, відкриваючі нові перспективи. Звичайно, життя може піти й шкереберть, проте для того, щоб знайти в ньому найкраще, і все це ми побачимо у чудовій ліричній комедії «Міс Переполох»( She’s Funny That Way) режисера Пітера Богдановича, відомого за серіалами «Сімпсони» та «Клан Сопрано».

Отже, випадкова зустріч дарує щасливий шанс Іззі Фількінштейн, дівчині за викликом з Брукліна, у вигляді продюсера Арнольда Арнольдса, який дає їй «стартовий капітал» для нового життя – для її мрії стати акторкою. Взагалі, навіть професію повії Ізабель ототожнює більш з чимось схожим на роль куртизанки – вона так і каже: «працюю музою». Потім ми дізнаємось, що і сам Арнольд (Оуен Уілсон) чимось схожий на чарівника – Іззі не перша, кому він дав шанс втілити свої мрії.

Смотрите легально на MEGOGO

… Зірки (і акторські, і небесні) так склались, що наша героїня приходить на перше прослуховування саме до театру Арнольда, а його дружина, теж актриса, наполегливо просуває кандидатуру дівчини на одну з головних ролей… повії. Крім того, в вир подій потрапляє суддя, психотерапевт, сценарист п’єси… І як кажуть – почався справжній переполох, якому можуть позаздрити навіть музикальні оперети, хоча це, звісно, не мюзикл.

Фільм стилістично побудований у вигляді інтерв’ю Ізабель Паттерсон, що розповідає про історію свого успіху – вже актриси, що досягла слави – ведучій телепрограми. Півторагодинний хронометраж сприймається глядачем легко і невимушено, дія плавно перетікає з театральних підмостків, де актори репетирують п’єсу «Грецький Вечір» до справжнього театру життя. Багато в чому це фільм про пристрасть між чоловіком та жінкою, проте більше про любов людини до своєї справи, в даному разі – до театру. Ця прив’язаність долає навіть особисті непорозуміння, допомагає прощати близьку людину, розкриває в людині все найкраще.

Шлях фільму до екрану був досить непростий, розпочався він 15 років назад, коли Пітер Богданович і його тепер уже колишня дружина Луїз Стреттен придумали історію і написали на її основі сценарій до майбутнього фільму. «Це був досить важкий період у нашому житті, тому ми вирішили разом написати комедію, щоб трохи один одного підбадьорити», – каже режисер фільму. Навіть акторський склад підбирався з творчою безпосередністю подій на екрані: виконавицю головної ролі Імоджен Путс режисер прийняв на роль з першої зустрічі, Дженіфер Еністон, яку запрошували на роль дружини Арнольда Дельти, побачила себе в ролі психотерапевта, а замість себе порекомендувала актрису Кетрін Хан.

Взагалі, під час перегляду фільму не можна виділити якогось головного персонажа, кожен з них додав свою родзинку, або як говорив Арнольд, «горішок для білочки» – чи то безпосередня Іззі, чи то продюсер Арнольд, чи його дружина Дельта, чи дивакуваті суддя і приватний детектив (син останнього, Джош (Уилл Форте) є автором вищезгаданої п’єси). Мабуть, гармонійність подій на екрані є наслідком саме акторського ансамблю, вдало підібраного режисером, та збалансованого сценарію. Доречі, епізодичні ролі в картині зіграли Квентін Тарантіно – у ролі самого себе, Джейк Хоффман, Татум О’Ніл та інші.

У підсумку ми маємо легкий, динамічний фільм, який буде приємно переглянути після робочого дня, навіть не плануючи перегляд заздалегідь. Якихось одкровень в ньому знайти важко, проте це і є головним його плюсом – невимушена, на перший погляд, легкість буття людей, що займаються улюбленою справою. Труднощі? Без них навіть не цікаво.

***
«Горішки для білочок? А може білочки для горішків?»

Недзельницький Андрій для kinowar.com

Мисс Переполох (She's Funny That Way) отзыв о фильме

Мисс Переполох (She's Funny That Way) отзывы о фильме

Мисс Переполох (She's Funny That Way) отзывы о фильме

Мисс Переполох (She's Funny That Way) рецензия на фильм Оуэн Уилсон

Мисс Переполох (She's Funny That Way) рецензия на фильм

Мисс Переполох (She’s Funny That Way)

2014 год, США

Продюсеры: Джордж Дракулиас, Логан Леви, Луиз Стрэттен

Режиссер: Питер Богданович

Авторы сценария: Питер Богданович, Луиз Стрэттен

В ролях: Оуэн Уилсон
Имоджен Путс
Кэтрин Хан
Уилл Форте
Рис Иванс
Дженнифер Энистон
Сибилл Шепард
Остин Пендлтон
Джоанна Ламли
Ричард Льюис

Оператор: Ярон Орбах

Композитор: Эд Ширмёр

Длительность: 93 минуты/1:33

Зачекайте, будь ласка...

Коментарі