kinowar.com

Переможцем у номінації “Відкриття року” Кінопремії “Золота Дзиґа” став режисер Антоніо Лукіч

Український режисер Антоніо Лукіч став лауреатом Національної кінопремії “Золота Дзиґа” в номінації “Відкриття року”, яка цьогоріч вручається вперше

режиссер антонио лукич

Визначення переможця відбувалось на закритому засіданні Правління та Наглядової Ради. Претендентами на премію “Відкриття року” могли стати персоналії, що відзначились видатними досягненнями чи здобутками в українському кінематографі за минулий рік.

Антоніо Лукіч дебютував у повному метрі у 2019 році з комедією “Мої думки тихі”. Стрічка отримала спеціальний приз журі на кінофестивалі у Карлових Варах та Гран-Прі Національного конкурсу і приз ФІПРЕССІ Одеського міжнародного кінофестивалю 2019.

Мої думки тихі

«Якщо нагороди за кращі фільми та сценарії теоретично попереду в кожного режисера, адже їх отримати можна і третім фільмом, і шостим – то нагороду “Відкриття року” отримуєш лише один раз, за свій дебют. І я, звісно, цьому дуже тішуся і радію. І всім дякую. Ця статуетка завжди нагадуватиме про складні та веселі часи молодості, перших помилок та здобутків у професії», – ділиться Антоніо Лукіч.

Імена інших лауреатів Четвертої Національної кінопремії “Золота Дзиґа” стануть відомі 3 травня. Вперше в історії Кінопремії церемонія вручення пройде в онлайн-форматі.

Трансляцію церемонії можна буде дивитись на сайті Української кіноакадемії, на YouTube каналі Української кіноакадемії, а також на онлайн-ресурсі DzygaMDB.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Долучайтеся до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі