kinowar.com

Переможці конкурсу ЛҐБТК-фільмів «Молодості» «Сонячний зайчик»

Оголошені переможці конкурсу ЛҐБТК-фільмів «Молодості» «Сонячний зайчик».

Наследницы

Приз за найкращий ЛҐБТК-фільм отримала картина Марсело Мартінессі «Спадкоємиці»:

«Ув’язнення» – слово, яке вжив режисер для характеристики фільму, який пропонує нам безпосередній погляд на рідне йому суспільство, жорсткість його класової системи, соціальну взаємодію і мобільність. Це також фільм про двох жінок, які облаштували спільне життя в межах цієї системи. Фільм, який під час вручення йому урядової відзнаки спостерігав демарш половини сенату, що залишила приміщення на знак протесту, але при цьому був повністю підтриманим консервативною пресою.

Ця видатна робота є зображенням суспільства, яке розвивається у напрямку до відкритості та інклюзивності.

За сміливість і пристрасть, з якою режисер оповідає історії жінок, зокрема жінок певного віку, які зважилися втілити мрію та порвати з комфортом своїх життів для пошуків свободи.

Кондитер

Спеціальні відзнаки журі конкурсу «Сонячний зайчик» отримали стрічка Офіра Рауля Ґрайцера «Кондитер»:

За співчутливе зображення любові та розлуки. Будучи заплутаним і водночас гострим дослідженням культур, релігій та людського чинника, що їх об’єднує, Журі хотіло б нагородити спеціальною відзнакою фільм, який створили у співпраці дві країни зі складною історією.

Жесткая краска

Та фільм «Жорстка фарба» Філіпе Матцембахера та Марсіу Реолона:

Розумний, сексуальний і значливий – цей фільм малює гіпнотичну і флуоресцентну картину сучасного квір-життя з усіма його суперечностями: вразливим але незалежним, відчуженим але спраглим до справжніх знайомств, де герой виривається з осудливих і жадальних поглядів інших щоб остаточно ствердити життєрадісність і незламність.

Коментарі