kinowar.com

Перший Кіноогляд оголосив переможців

12-14 вересня в Будинку кіно за підтримки Державного агентства України з питань кіно відбувся перший «Кіноогляд Сучасного Українського Кіна». Гран-прі фестивалю отримала короткометражна анімаційна стрічка «Сама собі тут» молодої режисерки Анни Дудко.

Перший Кіноогляд оголосив переможців

Кіноогляд Сучасного Українського Кіна – це кінозахід, спрямований на відкриття нових імен в українському кіно серед студентів, випускників, дебютантів. Переможців шукали у чотирьох категоріях: ігрове, документальне, експериментальне кіно та анімація.

Переможцями Кіноогляду-2019 стали:

  • Найкраще документальне кіно – «Ім’я моє тобі залишу», режисерка Олександра Панченко
  • Найкраще ігрове кіно – «Піца, Паста і Баста», режисерка Валерія Ободянська
  • Найкращий анімаційний фільм – «Сама собі тут», режисерка Анна Дудко
  • Найкраще експериментальне кіно – «Love», режисер Матвій Кішак

Гран-прі Кіноогляду отримала короткометражна анімаційна стрічка «Сама собі тут» молодої режисерки Анни Дудко. Вона отримала також сертифікат на 20 тис. грн на послуги студії KWA Sound Production.

Спеціальну відзнаку від громадської організації «Сучасне Українське Кіно» та сценарного курсу «Тераріум» отримав ігровий короткометражний фільм «MUTE» режисера Кирила Земляного. Переможець матиме змогу безкоштовно пройти курс навчання на платформі для сценаристів «Тераріум».

Також у рамках фестивалю відбувся Інтенсив кінокритиків, на якому дев’ятьох відібраних студентів навчали писати рецензії українські кінокритикині Дарія Бадьор та Анна Дацюк. Зовсім скоро з цими рецензіями можна буде ознайомитися у блозі сайту СУК, а також на онлайн ресурсах «LB.ua» та «Vertigo».

Кіноогляд проводився учасниками громадської організації «Сучасне Українське Кіно «СУК» за підтримки Українського Культурного Фонду та Державного агентства України з питань кіно.

Коментарі