kinowar.com

Презентовано онлайн платформу DzygaMDB – ресурс із базою даних про аудіовізуальний сектор країни

22 жовтня в Києві презентували DzygaMDB — ресурс, якого багато років чекала українська індустрія кІно та відео продакшену

DzygaMDB та версія DzygaMDB PRO — перший в Україні онлайн-ресурс для створення найповнішої бази даних про кіно, теле- та відео-проекти, персоналії, компанії та послуги у сфері відеопродакшену. Це зручна платформа, на базі якої можна провести кастинг он-лайн або знайти всіх потрібних спеціалістів.

Ідея створити інноваційну платформу, яка об’єднала б професіоналів на кіноіндустріальному та аудіовізуальному ринках, компанії та проекти на різній стадії підготовки, виникла понад рік тому. Про всі можливості нового ресурсу під час презентації DzygaMDB розказали співзасновниці DzygaMDB Вікторія Тігіпко (керуючий партнер фонду TA Ventures, президент Одеського міжнародного кінофестивалю та голова Наглядової Ради Української кіноакадемії) та Анна Мачух (виконавчий директор Української кіноакадемії та директор із розвитку бізнесу Одеського міжнародного кінофестивалю).

Dzyga MDB — це серйозна платформа для розвитку українського кіно та інтеграції його в міжнародну кіноіндустрію, – зазначила Вікторія Тігіпко. – Місія проекту — інтегрувати Україну в міжнародний кінобізнес, в міжнародну кіноспільноту, об’єднати наші потреби з запитами міжнародного аудіовізуального бізнесу. Тим більше, що нещодавно в Україні був прийнятий закон про рібейти для іноземних кінопродюсерів. Усе це це дає нам можливість бути повноцінними гравцями міжнародної кіноіндустрії, мати такі ж умови щодо залучення інвестицій, зйомок в Україні, кооперації, співпраці з міжнародною кіноспільнотою, як розвинені країни Центральної і Східної Європи”.

Розпочинаючи роботу над проектом, ми ретельно вивчили світовий досвід подібних платформ, а також реалії українського ринку, – розповіла Анна Мачух. – У нашому ресурсі ми об’єднали три важливі складові. Отже, DzygaMDB — це новий інформаційний ресурс про кіно для глядачів та кінокритиків, це база даних про компанії, проекти та професіоналів, що працюють на ринку, а також це зручний інструмент для проведення кастингів та пошуку спеціалістів”.

Анна Мачух додала, що наразі зібрана інформація про майже три тисячі кінофільмів, проектів та персоналій, більше тисячі вже внесено в базу. Вона також закликала українських кінопрофесіоналів долучатись до процесу наповнення ресурсу. Туди вже зараз можна вносити інформацію про дійсні і заплановані проекти, таким чином база буде оновлюватись і доповнюватись.

Платформа DzygaMDB вже доступна за посиланням: dzygamdb.com

Коментарі