kinowar.com

Розпочато зйомки трилеру “Між нами” з Ірмою Вітовською

18 липня в Києві розпочалися зйомки повнометражного кінофільму “Між нами”

Виробництвом стрічки займається продакшен Up Ua Studio, продюсерка Поліна Герман.
Режисерка — Соломія Томащук, оператор-постановник — Юрій Дунай. Вони також є співавторами ідеї фільму та сценарію. Художник-постановник Юрій Григорович.

Між нами фільм зйомки

В ролях Анастасія Пустовіт, Ірма Вітовська, Дмитро Сова, Євген Єфремов, Михайло Дзюба, Євген Ламах, Сергій Детюк.

“Між нами” – це повнометражний ігровий дебют Соломії Томащук. Раніше режисерка зняла декілька короткометражних фільмів, як ігрових так і документальних. Її роботи були високо оцінені. Оператор-постановник Юрій Дунай добре відомий глядачу по фільму “Черкаси”, що щойно пройшов в кінотеатрах, але крім того він також має у своєму творчому доробку понад двадцять проєктів, більшість з яких добре відомі публіці.

В основу психологічного трилера лягла історія двох жінок, які спираються одне на одну в пошуках шляхів розв’язання власних проблем, ціннісних і емоційних. Те, як вони поводяться в складних ситуаціях, хтось може назвати моральним релятивізмом, але з іншої сторони, вибір рідко буває однозначним, і ніколи простим.

«Чи часто ми задумувались над тим на що ми готові заради себе чи своїх близьких? Я думаю, на багато що, навіть коли це виходить за рамки етики. Захист своєї дитини стає тим мотивом, який штовхає на зраду близької людини. Ця історія розказує про вибір, який доводиться робити між близькими та мораллю коли іншого варіанту розвитку не існує. Дві головні героїні фільму, Саша та Аня, змушені робити цей вибір, Саша по відношенню до власного чоловіка, Аня по відношенню до сина. Драматизм ситуації загострюється коли вони виявляються залучені в кримінал. Послідовність подій, характери героїв та обставини в сюжеті диктують і самий жанр фільму», – каже режисерка та співсценаристка «Між нами» Соломія Томащук

Фільм став переможцем 11 пітчингу Держкіно та отримав 100% державне фінансування у розмірі близько 11 млн гривень.

Взимку тривала активна підготовка до зйомок, цей етап виробництва мав закінчитися до травня, але пандемія стала на заваді планам кінематографістів і внесла свої корективи. Після дозволу на повернення до зйомок, 12 травня цього року, перед творцями фільму постало завдання створити “вручну” антураж фільму-нуару, який не передбачав буйної липневої природи у повному розквіті. Тож автори максимально переписували сцени, де це можливо, переносячи дію в приміщення та в темний час, а там де це неможливо, локейшен менеджери отримали завдання шукати такі локації, де природа проявляє себе мінімально.

Команда фільму тішиться розкішним кастингом — поряд з зіркою першої величини, Ірмою Вітовською, харизматичними Євгеном Єфремовим і Сергієм Детюком, глядачі побачать вже гучно заявивших про себе молодих акторів Анастасію Пустовіт, Дмитра Сову, Михайла Дзюбу, Євгена Ламаха.

Між нами фільм зйомки Анастасія Пустовіт

В перший день зйомок команда завезла оснащення на першу локацію, це ЖК Чикаго у центрі Києва (тут кіно будуть знімати до кінця тижня), відзняли перший кадр і після цього, традиційно, розбили тарілку.

““Відзняли перший кадр” лише на словах звучить як справа кількох хвилин. Насправді це була складна емоційна сцена, але знята “одним кадром”. Тож прийшлося попріти до тарілочки”.

Між нами фільм зйомки Анастасія Пустовіт

Загалом перша знімальна зміна тривала з 11:30 до 00:57 наступного дня. До проєкту долучилося багато українських творців. Фотографії для «сімейних» фото Захара (Дмитро Сова) та Саші (Анастасія Пустовіт) зробив відомий український фотохудожник Олександр Ктиторчук, розкішний авторський посуд приїхав із Хмельницького від Maistrenko Ceramics, дивовижні ляльки також приїхали спеціально, вони надані майстром з Полтави — Валерієм Бондаренко.

Зйомки фільму відбуватимуться з 18 липня до 21 серпня. Окрім ЖК Чикаго, частини дії проходитимуть в новобудові на Рибальскому, в клініці Верум Експерт, на території Київського річкового порту, в ресторанах Гастро Театро та Шовковий Шлях, в клубах Теплий Ламповий, Мастєрская, Клоузер.

Між нами фільм зйомки Анастасія Пустовіт

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі