kinowar.com

СПЕЦІАЛЬНА ПОДІЯ 46-Ї «МОЛОДОСТІ»: ФІЛЬМ «МАРІУПОЛІС»

У рамках 46-го КМКФ «Молодість» 25 жовтня о 21:00у кінотеатрі «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19)  відбудеться показ фільму «Маріуполіс» режисера Мантаса Кведаравічюса.  

«Мантас Кведаравічюс залишив сильне враження із дебютним фільмом «Барзах», кінематографічним нарисом про конфлікт Росії в Чечні у Панорамі 2011 року. Тепер він повернувся з фільмом «Маріуполіс»: повсякденне життя, визначається бомбами, що загрожують Маріуполю, місту в Україні, розташованому на схід від Криму і колись заселеному греками. Це візуально потужна данина місту в умовах кризи, присвячена його поетам та швецям», – прес-офіс Берлінського МКФ-2016.

Місто, в якому живе близько півмільйона жителів, в  очікуванні війни: для когось – це привід для бою, для інших – найкращий час для ремонту взуття і репетицій нових п’єс.

Це універсальний фільм про людей і обставини, про цінність кожної миті; про людей, які живуть і не втрачають надії і звикли до гуркоту граду в декількох десятках кілометрів. Це фільм не про боротьбу, а про життя, яке протікає своїм ходом, незважаючи на зміну кольорів прапору або присутність військових. Цей фільм не про війну, а про мир під час війни. І показати цей мир дуже важливо і для нинішніх і для майбутніх поколінь.

фильм Мариуполис

Фільм «Маріуполіс» — це ко-продукція України, Литви, Німеччини та Франції. Фільм впродовж року побував на багатьох кінофестивалях. Режисер фільму Мантас Кведаравічюс особисто представить фільм на кінофестивалі Молодість.

Продюсерами виступили Анна Паленчук (435 ФІЛМС); Уляна Кім (Studio Uljana Kim), яка була представником Литви у Раді Європи Єврімажу, а також є продюсером фільмів-лауреатів Каннського, Венеціанського, Роттердамського міжнародних кінофестивалів; Надія Турінцев (Rouge International), фільми якої теж були показані в рамках «Санденсу» Міжнародних кінофестивалів у Торонто, Каннах, Локарно, Сан-Себастьяні; та Танассіс Каратанос – продюсер та виконавчий директор (TWENTY TWENTY VISION, PALLAS FILM) в досягненнях якого є номінація на Оскар за кращий фільм іноземною мовою, призи та участь у міжнародних кінофестивалях у Каннах, Трібеці, Карлових Варах та Берліні.

Фестивальна історія:

Взяв участь:

Berlinale – Panorama Dokumente : Берлін, Німеччина

Hong Kong International Film Festival : Гонг Конг, Китай

Kino Pavasaris : Vilnius, Lithuania (нагорода – найкращий режисер)

Visions du Réel – Official competition : Ньйон, Швейцарія

Docs against gravity Film Festival : 4 міста, Польща

Schwerin Film Land Filmkunkstfest : Шверін, Німеччина

Lussas – États généraux du film documentaire : Люсса, Франція

 

Братиме участь:

Artdocfest : Латвія, Ріга +Москва, Росія

Verzio International Human Rights Documentary Film Festival : Будапешт, Угорщина

Stockholm International Film Festival – Official competition : Стокгольм, Швеція

 

Коментарі