kinowar.com

Спеціальний показ скандального фільму про Стуса на ІІІ Міжнародному кінофестивалі “Бруківка”

“Заборонений” – це художній повнометражний фільм, біографічна драма, трилер. Це метафорична історія про трагічну і загадкову смерть найпотужнішого поета-шістдесятника, правозахисника, героя України – Василя Семеновича Стуса та його боротьбу із системою. Події фільму розгортаються під час останньої спроби КДБ спокусити поета химерною «свободою».

Фильм про Василия Стуса

Режисер-постановник – Роман Бровко, продюсер – Артем Денисов, виробництво: UM-GROUP Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Прем’єра фільму відбудеться 5 вересня, а 14 вересня стрічку продемонструють на кінофестивалі “Бруківка”.

“Заборонений”, це фільм де вперше подається трагедія покоління українських дисидентів-політв’язнів сучасною кіномовою у жанрі біографічної драми і трилера, яка зрозуміла і приваблива для широкої аудиторії.

Фільмів про українських письмеників мало, про письмеників-дисидентів ще менше, інтерес у суспільства – великий. Фільм відкриває для українців жахіття, в яких жили дисиденти в епоху пізнього СРСР, що вважається його золотою ерою.

Автори сценарію Сергій Дзюба і Артемій Кірсанов – режисери професійного театру. Минулого року сценаристи вже відвідали кінофестиваль «Бруківка» та презентували свою роботу “Позивний “Бандерас”, повнометражний художній фільм. Цього року вони теж завітають у Кам’янець-Подільський на фестиваль та представлять свою книгу, по якій написано сценарій фільму «Заборонений».

Заборонений

У ролі Василя Стуса – Дмитро Ярошенко, український актор, музикант. Провідний актор театру ДАХ. Закінчив Національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого (2003-2007 роки). Задіяний більше, ніж у 6 виставах, серед них — трилогія про владу “Пролог до Макбета”, “Річард третій. Пролог”, “Король Лір. Пролог”, моно-вистава “Ідіот” за Достоєвським, “Український Декамерон” за п’єсою Кліма.

Отже, запрошуємо вас 14 вересня в Міський будинок культури о 16:00 на презентацію книги та спілкування зі сценаристами Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, та о 18:00 на спеціальний показ фільму «Заборонений» в рамках ІІІ Міжнародного кінофесивалю «Бруківка».

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2019 року

Коментарі