kinowar.com

«Стрімголов» отримав «Приз глядацьких симпатій» на кінофестивалі Premiers Plans d’Angers

Про це повідомила режисерка фільму Марина Степанська: «По-перше, це найважливіший приз, бо означає також прокат у Франції, по-друге, це приз імені Жанни Моро, що вже для нас велика честь, по-третє, моя дорога команда, ви це заслужили».

Згідно з правилами фестивалю, переможець у цій номінації отримує підтримку прокату у Франції (20 тис. євро на промо, 35 тис. євро на дистрибуцію, а особисто режисер фільму отримує 1500 євро).

Фестиваль Premiers Plans d’Angers проходив з 12 по 21 січня у місті Анже, Франція. У конкурсній програмі повнометражних фільмів картина була представлена разом із сімома іншими фільмами-дебютами європейських режисерів.

Стрімголов

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав режисерку та авторку сценарію стрічки Марину Степанську і зазначив: «Ще одна важлива нагорода для «Стрімголов»!».

«Стрімголов» – це психологічна драма про Київ, тут і зараз. 27-річні негерої намагаються зробити непростий вибір в умовах «героїчного часу».

Стрімголов

Виробництво картини здійснили компанії «Інсайт Медіа» і «Tato Film» за підтримки Держкіно у 2017-му році. Світова прем’єра картини відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах. Після цього фільм взяв участь у багатьох міжнародних кінофестивалях і отримав ряд нагород.

Незабаром «Стрімголов» знову вийде в український прокат.

Коментарі