kinowar.com

«Тарас. Повернення» – фільм-відкриття української програми кінофестивалю «Бруківка»

Фільмом-відкриттям української повнометражної програми ІІІ Кам’янець-Подільського Міжнародного кінофестивалю “БРУКІВКА” буде повнометражний історичний істерн “Тарас. Повернення” режисера Олександра Денисенка про період заслання Тараса Шевченка у Казахстані.

13 вересня о 14:00 в Міському будинку культури стрічку представлять сам Олександр Денисенко та генпродюсер продюсерського центру «ІнсайтМедіа» Володимир Філіппов.

Фільм розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його особисто помилував цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетровського форту не поспішає повідомляти про це Тараса і видавати указ про його звільнення. Більше того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, аби поет залишився тут назавжди.

Тарас. Повернення кадри 2019

Головні ролі у стрічці виконали Борис Орлов, Богдан Бенюк, Юрій Шульган, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Геннадій Скарга, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.

Тарас. Повернення кадри

Олександр Володимирович Денисенко — український літератор (драматург, прозаїк, сценарист), актор, режисер, автор теле- і радіопередач. Член Спілки кінематографістів України, Асоціації українських письменників. Заслужений діяч мистецтв України (2004). Сьогодні Олександр є директором радіо «Культура» Українського радіо.

Тарас. Повернення кадри

Коментарі