kinowar.com

«Таємний щоденник Симона Петлюри»: прес-конференція та прем’єра

Вчора, 5 вересня, у столичному кінотеатрі «Україна» відбулась прес-конференція, присвячена виходу в прокат української історичної драми «Таємний щоденник Симона Петлюри». Творча група фільму у складі режисера і продюсера Олеся Янчука, акторів Сергія Фролова, Ірми Вітовської та Вікторії Янчук, сценариста Михайла Шаєвича, головного історичного консультанта, професора Володимира Сергійчука, а також Першого заступника Голови Державного агентства України з питань кіно Сергія Неретіна відповіла на питання журналістів.

«Таємний щоденник Симона Петлюри»: прес-конференція та прем'єра

«Це історична картина, але водночас це художній фільм з нашим суб’єктивним баченням. Ми вивчали багато історичних матеріалів і для нас була важлива історична достовірність, ми намагались відтворити цю суперечливу епоху. Історія має шанси повторюватись, тому потрібно берегти нашу незалежність і вболівати за нашу прекрасну державу», – висловився Олесь Янчук.

«Таємний щоденник Симона Петлюри»: прес-конференція та прем'єра

Сергій Фролов розповів, як проходив кастинг на роль і як він вживався в образ Симона Петлюри, а також про курйозні моменти на знімальному майданчику. Володимир Сергійчук виклав історичну довідку про лідера УНР та період визвольних змагань 1917-1920 років, а Ірма Вітовська наголосила на важливості створення національного кіно про визначні історичні постаті, що показують трагедію країни через особисту історію. Також виконавиця ролі Ольги Петлюри відзначила, що фільм має найширшу аудиторію і буде цікавий як старшому поколінню, так і молоді.

«Таємний щоденник Симона Петлюри»: прес-конференція та прем'єра

«Дуже символічно, що ця стрічка виходить у прокат на 90-річчя кіностудії Довженка. Адже цей фільм віщує відродження потужної кіностудії, яка свого часу була колискою українського кінематографа. Ми переконані, що ця стрічка має велику просвітницьку місію, бо завдяки їй чимало українців зможуть відкрити для себе, ким був і що зробив для становлення Української держави Симон Петлюра», – прокоментував Сергій Неретін.

«Таємний щоденник Симона Петлюри»: прес-конференція та прем'єра

Того ж дня відбулась національна прем’єра стрічки. Червоною доріжкою пройшлася знімальна група фільму, українські політики та зірки.

Партнери прем’єри:

BigMedia, ресторан Fellini, видання «Історія. Новий погляд», Моршинська та ТМ PAVA – вино сучасних українок

«Таємний щоденник Симона Петлюри» виходить в український прокат 6 вересня.

Коментарі