kinowar.com

Трагікомедія від продюсерів Педро та Агустіна Альмодоварів виходить у прокат

 28.12.2018  Новини, Трейлер

10 січня в український прокат виходить історія найвідомішого вбивці Аргентини – трагікомедія «Ангел» від продюсерів Педро та Агустіна Альмодоварів.

Події фільму відбуваються у Буенос-Айресі в 1971 році. Карлітос – гарненький підліток з обличчям янгола. Він звик завжди отримувати все, що захоче, не визнає законів і має справжній талант до злочинності. Його цинізм не має меж. Він увійде в історію як один із найстрашніших убивць Аргентини.

В Аргентині «Ангел» мав великий успіх у прокаті і був висунутий в якості національного кандидата на здобуття премії «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. Продюсерами «Ангела» виступили Педро і Агустін Альмодовари – разом вони стояли за створенням хітової аргентинської комедії «Дикі історії». Світова прем’єра «Ангела» відбулася в рамках конкурсної програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю.

Стрічка Луїса Ортеги заснована на реальній історії. Прототип героя, Карлос Робледо Пуч, був заарештований у 20 років, засуджений за 11 вбивств і понад 40 пограбувань та відбуває довічний термін. Журналісти прозвали Пуча «Ангелом смерті» за миловидну зовнішність – його порівнювали з Мерілін Монро. На момент його арешту найтривалішим терміном ув’язнення за аргентинськими законами було довічне ув’язнення з обов’язковим умовно-достроковим звільненням після 45 років ув’язнення. Однак злочини «Ангела» були настільки жахливими, що законодавство було змінено, щоб Пуч не вийшов на свободу до тих пір, поки живий хоч хтось із батьків його жертв.

За словами режисера, його завжди приваблювали історії злочинців – у першу чергу з точки зору естетики. «Мене завжди зачаровували їх образи і ніколи – насильство, тому я вирішив зробити свій фільм максимально красивим – свого роду подарунком глядачеві» – коментує вибір стилістики Ортега.

«Ангел» виходить в український прокат 10 січня. Цього ж дня у столичному кінотеатрі «Жовтень» відбудеться спеціальний показ – стрічку глядачам представить кінокритик та ведучий Андрій Алферов.

Медіапартнери: MoviegramM!ndRealistХочуФраза.юаKino-teatr

Коментарі