kinowar.com

Тізер українсько-словацького фільму «Межа»

Кримінальний трилер «Межа» словацького режисера Петера Беб’яка став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і створюється компанією «ГАРНЕТ ІНТЕРНЕШНЛ МЕДІА ГРУП» у копродукції зі словацькою компанією «Wandal Production, s.r.o.». Автором сценарію фільму є Петер Балко (Словаччина), продюсерами – Ванда Адамік-Грицова (Словаччина) та Андрій Єрмак (Україна).

Неспокійний час починається для Адама Крайняка, глави сім’ї і ватажка організованої злочинності на словацько-українському кордоні. Його найстарша дочка збирається вийти заміж за місцевого злодія на ім’я Івор. Український партнер Адама Йона здіймає бунт, і на кордоні починає з’являтися новий продукт – наркотики. Ця кримінальна історія розгортається в самому серці словацько-українського прикордоння, де перетинаються культури, мови і людські життя…

У стрічці знялися відомі українські актори – Римма Зюбіна, Станіслав Боклан та ін. Зйомки проходили в Україні (на Закарпатті) та у Словаччині.

Граница фильм Межа

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Цей проект є таким необхідним жанровим фільмом для широкої глядацької аудиторії, створеним у європейській копродукції. Нагадаю, що він вже був відзначений призом конкурсу Works-in-progress індустріальної секції Baltic Event ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні».

Контракт про надання фільму «Межа» державного фінансування розміром майже 7 млн грн. Держкіно уклало з компанією ТОВ «ГАРНЕТ ІНТЕРНЕШНЛ МЕДІА ГРУП» 28 листопада 2016 р. Загальна вартість виробництва стрічки становить майже 37 млн грн.

Очікується, що фільм вийде на широкі екрани у серпні 2017-го року.

 

Коментарі