kinowar.com

Українська кіноосвіта потребує негайного реформування

Анна Паленчук проведе інтенсив зі сценарної майстерності. Майстер-клас започаткує низку освітніх проєктів з підвищення кваліфікації.

 Анна Маленчук

Анна Паленчук, навчається в одній з найпрестижніших кіношкіл світу Vancouver Film School (Канада) і, за її словами, прірва, що простягається між західною та вітчизняною кіноосвітами, стала для неї ще більш явною. В Україні всі профільні заклади освіти потребують негайного реформування. А в тих, що працюють, лише невелика частина викладачів є діючими фахівцями у галузі. Більшість ж не знімають нового кіно роками.  Крім того, в Україні майже відсутні ефективні короткострокові курси, де б дипломовані кінематографісти могли б підвищити свої навички.

Саме такий практичний майстер-клас і проведе Анна Паленчук. Продюсерка та сценаристка поділиться своїм досвідом навчання у та участі у міжнародних кінопроєктах. Лекція буде корисною для сценаристів, режисерів, продюсерів, кінокритиків, а також  всіх, хто цікавиться кіно та бажає розпочати писати.

На конкретних прикладах учасники розглянуть західні стандарти роботи над сценаріями, і одразу ж отримують практичні завдання для вдосконалення здобутих навичок.

За кілька годин учасники дізнаються про голівудські стандарти форматування сценаріїв, правила грамотної побудови діалогів, роботу з протагоністом, антагоністом, другорядними персонажами та етапи написання сценаріїв.

Інформація про спікерку:

Анна Паленчук – сценаристка, продюсерка та засновниця кінокомпанії 435 FILMS. Член Української Кіноакадемії. Створює повнометражні художні та документальні фільми, організовує освітні та соціальні компанії, спеціалізується на копродукції та міжнародній співпраці. Наразі навчається у Vancouver Film School та Langara College у Канаді, активно займається розробкою сценаріїв. Є продюсеркою таких фільмів, як «Рідні» Віталія Манського, «Заповідник Асканія» Андрія Литвиненка, «2020: Безлюдна країна» Корнія Грицюка, «Герой мого часу» Тоні Ноябрьової та інших.

Локація заходу:

KINO 42 (вул. Костянтинівська, 11). Цей камерний кінозал створено за ініціативою засновників фестивалю кіно та урбаністики «86» та готелю Bursa. Кінотеатр фокусуватиметься на незалежному, авторському та українському кіно, де стрічки не лише дивитимуться, але й будуть обговорювати.

Майстер-клас  відбудеться у суботу, 14 грудня з 10 до 13 години у новому кінотеатрі на Подолі KINO 42 (вул. Костянтинівська, 11).

Коментарі