kinowar.com

УКРАЇНСЬКЕ КІНО ПОКАЖУТЬ НА КІНОФЕСТИВАЛІ В ІТАЛІЇ

На 14-му Міжнародному кінофестивалі на острові Іскія (Італія), який пройде з 25 червня по 2 липня, в офіційній програмі «Український фокус» демонструватимуть три українських фільми: історичну драматичну стрічку Олеся Саніна «Поводир» та дві документальних – «Чорнобиль» (реж. О. Карнасюк) і «Жива ватра» (реж. О. Костюк). Покази відбудуться 26-го та 30-го червня.

Поводырь 2014 отзывы о фильме

Кінофорум на італійському острові Іскія проходить в Арагонському замку за підтримки Європарламенту та приватних спонсорів. Його незмінним керівником є Мікеланджело Мессіна, який був членом журі 45-го КМКФ «Молодість». Особливість фестивалю – відзначити спеціальними преміями та нагородами найкращі фільми, пов’язані з культурою та історією різних країн, регіонів і міст.
У програмі цьогорічного фестивалю 101 фільм. Серед стрічок – короткометражні, документальні, художні та анімаційні.

Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі: «За 14-ти річну історію кінофестивалю на острові Іскія тут вперше покажуть українське кіно. Торік ми запросили Мікеланджело Мессіна в журі на Молодість, і це був початок дружби та співпраці. З того часу вибудувався міст, який тепер привів нас до Італії. З 8-го червня до 3-го липня Молодість разом з Італійським інститутом культури та Культурною асоціацією N.I.C.E. (Флоренція) презентує українському глядачеві італійське нове кіно, тепер покажемо італійцям українське. Це хороша тенденція і приклад культурної дипломатії, яка справді має сенс і працює».

 

Коментарі