kinowar.com

Український проект «Памфір» представили на пітчингу в рамках Каннського кінофестивалю

Український режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук представив проект свого дебютного художнього фільму «Памфір» на пітчингу Cinéfondation Residence, що був організований французьким кінофондом CNC в рамках індустріальної секції Каннського міжнародного кінофестивалю.

Дмитро Сухолиткий-Собчук

«Памфір» – це історія про чоловіка, який хоче бути хорошим сім’янином, але доля дає йому випробування, і він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Під час десятихвилинного пітчингу режисер презентував проект для міжнародного журі та кінопрофесіоналів: провідних копродюсерів, дистрибуторів та сейлз-агентів. Присутнім під час презентації був також Голова Держкіно Пилип Іллєнко. Після презентації було проведено ряд зустрічей з потенційними партнерами та укладено попередні угоди щодо створення фільму у міжнародній копродукції.

Памфір. Постер

Нагадаємо, що в лютому цього року режисера було обрано до престижної резиденції Cinéfondation Каннського міжнародного кінофестивалю, де він отримав можливість працювати чотири з половиною місяці в Парижі над вдосконаленням проекту свого фільму.

Над виробництвом стрічки працює продюсер Олександра Костіна та команда студії BOSONFILM. Девелопмент проекту, в тому числі підготовка презентаційних фотоматеріалів та аніматика, які були представлені під час пітчингу, здійснювався за підтримки Українського культурного фонду.
Попередній проект режисера, короткометражний фільм «Штангіст», було створено у копродукції з Польщею за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Фільм отримав кваліфікацію на премію «Оскар» та здобув чотири Гран-прі на міжнародних кінофестивалях, серед яких Premiers Plans D’Angers у Франції та Варшавський міжнародний кінофестиваль.

Реліз фільму «Памфір» заплановано на лютий 2020-го року.

Коментарі