kinowar.com

Український проект повнометражного фільму “Вакуум” отримав нагороду у рамках міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах

Український проект повнометражного фільму “Вакуум” режисерки Єлізавети Сміт отримав нагороду Connecting Cottbus Award від MIDPOINT Feature Launch 2020 у рамках міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах на пітчингу проектів Eastern Promises, які знаходяться на стадії  девелопменту.

Вакуум

“Вакуум” на онлайн пітчингу 7 липня презентували продюсерка Олександра Костіна та сценаристка і режисерка Єлізавета Сміт.

За словами авторки сценарію участь у програмі MIDPOINT Feature Launch та міжнародна відзнака, яку отримав проект в межах міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах, дає потужний старт на подальший розвиток проекту.

“Особисто я дуже рада участі у програмі MIDPOINT Feature Launch. Нам дуже пощастило з групою та тьютером, всі учасники дуже різні, але всіх об’єднує бажання зазирнути глибоко у людські душі. Завдяки MIDPOINT “Вакуум” прийняв участь у пітчингу в Карлових Варах і отримав одну із головних нагород, я сподіваюсь це допоможе нашому проекту знайти партнерів, які розділяють нашу пристрасть до кіно”, – каже Єлізавета Сміт.

Як зазначила продюсерка і співзасновниця компанії Bosonfilm Олександра Костіна, під час підготовки до пітчингу в межах міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах, спілкування з тьюторами програми та жюрі конкурсу і на онлайн зустрічах з потенційними партнерами, вони з режисеркою отримали багато захопливих реакцій на проект.

«Такий позитивний фідбек, а також нагорода від шанованого міжнародного жюрі є дуже важливими для нас, адже ми вперше презентували проект міжнародній індустрії, і така його підтримка свідчить про потужний міжнародний потенціал майбутнього фільму”, – зазначає Олександра Костіна.

Журі Connecting Cottbus Award відгукнулись про презентацію майбутньої картини  «Вакуум» як про візуально привабливу і рефлексивну цілісну роботу.

Молода жінка археолог, дізнається, що її рідний батько, якого вона не бачила 20 років, пропав безвісти. Вона повертається до міста де виросла, з чітким планом якомога швидше продати квартиру, але минуле і теперішнє неочікувано змінює її плани.

Раніше проект фільму був відібраний та прийняв участь у двох впливових міжнародних програмах по розвитку сценаріїв TorinoFilmLab (Extended) 2019 і Write Retreat 2019 та отримав підтримку благодійного фонду Open Ukraine.

Для режисерки проекту Єлізавети Сміт «Вакуум» – повнометражний ігровий дебют. Прем’єра її попереднього документального фільму “Школа № 3” відбулась на Берлінале в 2017 році, де фільм був нагороджений Гран Прі програми Generation 14+. Єлізавета Сміт учасник програми Berlinale Talents 2018, член Української та Європейської кіноакадемій.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі