kinowar.com

Український фільм в основному конкурсі британського кінофестивалю

Створений за підтримки Держкіно повнометражний фільм «Генделик» режисера Тараса Дударя відібрано до основної конкурсної програми 28-го Chichester International Film Festival

Генделик. Постер

Фестиваль пройде з 8 по 25 серпня в англійському місті Чичестер.

Сценарій «Генделика» створено за мотивами оповідань відомого режисера, літератора та сценариста Олександра Столярова, який передчасно пішов з життя незадовго до початку виробництва стрічки. Картина присвячена пам’яті Столярова.

Cценарист Іван Герасимов через творчу кризу не здає вчасно сценарій фільму. Гонорар витрачений, і замовник – кримінальний авторитет – погрожує йому вбивством. Сценарист змушений бігти. Він потрапляє до різних загадкових місць. Врешті опиняється в кафе «Перехрестя», яке перебуває поза часом і простором. У цьому кафе Іван зустрічає дивних та чудернацьких людей, які допомагають йому розібратися в собі, та зрозуміти, що для того, аби мати майбутнє, треба залишити тягар спогадів у минулому.

Laurel_ChiFilmFestSelection_2019

Нагадаємо, що проект стрічки «Генделик» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 5 млн 284 тис. 175 грн. при загальній вартості виробництва фільму у 9 млн 375 грн. Спродюсували фільм Дмитро Овечкін та Юрій Будяк (студія «Золоте Руно») .

Нещодавно стрічка взяла участь в основній конкурсній програмі Ізраїльського кінофестивалю Near Nazareth Festival.

Коментарі