kinowar.com

Український фільм “Памфір” виграв фінансування від Hubert Bals Fund

Проект українського фільму “Памфір” став одним із 5 переможців із понад чотирьох десятків проектів з усього світу та отримав грант у розмірі  53 000 євро в секторі підтримки копродукційних фільмів HBF+Europe: Minority Co-production Support

Памфір фільм

«Hubert Bals Fund – це один із найбільш знакових фондів у Європі, які фінансують експериментальне кіно та авторські пошуки режисерів з усього світу. Це п’ята картина серед сучасних українських  фільмів, яка заручилась підтримкою цієї структури», – зазначає режисер та сценарист Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Водночас продюсерка фільму Олександра Костіна каже: «Підтримка Hubert Bals Fund є знаковою подією для нашого проекту. Фонд заснований одним із найбільших кінофестивалів світу в Роттердамі, тож окрім гранту він надає потужну інформаційну промоцію. Також проекти, що раніше були підтримані фондом, мають можливість змагатись за нагороду Dutch post-production award, яка скаладає 50000 євро на етапі завершення виробництва фільму».

Окрім української стрічки фонд підтримав ще 4 проекти – з Таїланду, Колумбії, Малайзії та Мексики.

У 2019 році «Памфір» став переможцем 11-ого пітчингу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва), отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF). Виробництво повнометражного фільму підтримав також швейцарський фонд Visions Sud Est на суму майже 1.4 млн грн. (50 000 швейцарських франків).

Девелопмент проєкту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду. Режисер працював над сценарієм в резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence. Також проект був розроблений у двох найвпливовіших сценарних майстернях – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM, продюсер Олександра Костіна, спільно з MADANTS (Польща) та Les Films D’Ici (Франція).

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі