kinowar.com

Українські локації представили на індійському кіноринку

Минулого тижня, 18 грудня, у Мумбаї (Індія) відбувся масштабний кінотуристичний форум Cinemascapes. Захід проходить уже вдванадцяте і щорічно об’єднує більше 300 експертів кіно з усього світу.

Українські локації представили на індійському кіноринку

У Індії кіно — основна розвага для населення і це не дивно, адже саме Індія — світовий лідер з виготовлення кінопродукції — тут щорічно знімають понад 1600 кінокартин.  Чимало глядачів відвідують місця зйомок улюблених фільмів, тому в Індії стрімко розвивається кінотуризм.

Свої країни на форумі представили посли різних країн та надали щорічні звіти представники кінокомісій, а на панельній дискусії “Накопичення досвіду” Анна Паленчук розповіла про законодавчу ініціативу (cash rebate), можливості зйомок в Україні та продемонструвала наші унікальні локації. Анна уже має досвід у зйомках індійських фільмів, цьогоріч за її сприяння відбулись зйомки першого індійського фільму на території України “Переможець” (реж. Гопічанд Малінелі) та “99 пісень” (реж. Вішвеш Крішнарамурті).

Це вже другий за місяць масштабний для індійського кіноринку захід, на якому презентували Україну як локацію для зйомок індійських фільмів. 1-4 грудня 2017 року у місті Хайдрабад відбувся кіноринок Indywood Film Carnaval. Подія пройшла на найбільшій у світі кіностудії RamojiFilmCity за участі 449 кінокомпаній та делегацій з усього світу. Анна була спікером на панельній дискусії “Можливості та тенденції зйомок за кордоном для індійських виробників фільмів”.

“Україна — приваблива локація для зйомок індійських фільмів. У нас багато унікальних за красою місць, природних та архітектурних пам’яток, а головне — у нас надзвичайно працьовиті команди. Серед індусів популярний кінотуризм, тому зйомки в Україні — це не лише розвиток нашої кіноіндустрії, а й туризму” — ділиться Анна.

Коментарі