kinowar.com

У вересні відбудеться презентація Фонду імені Богдана Ступки

У день народження великого українського актора Богдана Ступки дирекція Фонду на чолі з народним артистом України Остапом Ступкою повідомляє про дату проведення офіційної презентації нового фонду ім. Богдана Ступки. Подія відбудеться 30.09.2015 року в Києві.

У вересні відбудеться презентація Фонду імені Богдана Ступки

Під час презентації будуть представлені засновники, дирекція та програма Фонду, а також Наглядова рада, до якої увійшли авторитетні діячі культури з усього світу.

Головною місією Фонду, за словами засновників, стане підтримка творчої молоді, майстрів сцени, створення артпроектів, популяризація творчої спадщини Богдана Сильвестровича і заснування кіно-театральної премії його імені.

Президент Фонду, народний артист України Остап СТУПКА: «Фонд – це, в першу чергу, майданчик творчих ініціатив, які презентуватимуть Україну в загальносвітовому контексті. Більше того, я переконаний, що такі організації допоможуть підтримати, а головне, – утримати в Україні таланти».

У Наглядову раду Фонду ввійшли такі всесвітньо відомі діячі культури, як режисер Кшиштоф Зануссі, композитор Гія Канчелі, режисер Віталій Малахов та Дмитро Богомазов, художник Анатолій Криволап, письменниця Марія Матіос, режисер Роберт Стуруа та інші діячі культури та бізнесу.

Художній керівник тбіліського Театру імені Шота Руставелі Роберт СТУРУА: «У ці складні часи необхідно зберегти ім’я надзвичайної людини – великого Богдана, – виразника духу й величі українського народу, його життєлюбності, мужності і відчайдушного гумору. І, якщо хочете, трагедії. Мені здається, буде театр імені Ступки, впевнений, буде і фестиваль його імені, стипендія для студентів театральних вузів. Я впевнений, українці зроблять усе, щоб ім’я справжнього Лицаря театру не канули у вічність. Я завжди схилявся перед цією людиною і до смерті пам’ятатиму артиста за ласкою долі, великого Богдана Ступку».

На виконання своєї місії, Фонд реалізовуватиме благочинні проекти та організовувати резонансні заходи для привертання суспільної уваги до актуальних тем культорологічної галузі суспільного життя.

Директор Фонду, продюсер Олег КОХАН: «Основу фінансування проектної та адміністративної діяльності Фонду складуть ендаумент, приватні пожертви, фондрайзинг, спонсорство і краудфандинг. Співпраця з партнерами Фонду здійснюватиметься на принципах відкритості, верховенства ідеї та міжнародної практики спонсорства культурологічної галузі. Прозорість у використанні отриманих коштів гарантується міжнародною аудиторською компанією Baker Tilly International.

Реалізовувати свої благодійні програми Фонд ім. Богдана Ступки має намір на території України та за її межами.

Місце та час презентації Фонду будуть проанонсовані додатково.

 

Коментарі