kinowar.com

У прокат виходить документальний фільм «Гора» про найвищі вершини світу

 04.07.2018  Новини

12 липня в український прокат виходить видовищний документальний фільм – «Гора».

Гори – неприступне та підступне творіння природи. Споконвіку їх схили ваблять до себе людство. Цей поєдинок триває століттями, але що в ньому заслуговує більшого захоплення: самі гори або зухвалість сміливців, які прагнуть піднятися «вище неба»?

В оригінальній версії фільм озвучує актор, номінант премій «Оскар» та «Золотий глобус» Віллем Дефо. Протягом усього фільму він читає уривки із книги Роберта Макфарлейна Mountains of the Mind.

Гора

Зйомки фільму відбувалися по всій планеті – від Непалу до Австрії та Нової Зеландії. «Гора» – фільм, який досягає нових технічних вершин кінематографу» – пишуть про стрічку The Guardian. Захоплюючі види світових вершин супроводжуються класичною музикою у виконанні Австралійського камерного оркестру, одного з найбільших камерних оркестрів світу.

Режисерка фільму – австралійка Дженніфер Підом – мандрівниця і любителька екстриму. Підом відома завдяки документальним фільмам про протистояння людини і природи. У ролі режисера дебютувала в 2008-му році з двома картинами – Miracle on Everest про австралійського альпініста і Solo про одиночну експедицію на каяку. Останній отримав відразу три австралійські кінонагороди, в тому числі премію Австралійської академії кінематографа і телебачення. У 2015-му повернулася з черговим документальним фільмом про Еверест – «Шерпа», який отримав серед інших номінацію на премію BAFTA та спеціальний приз London Film Festival. За словами Підом, на створення фільму «Гора» її надихнула робота на Евересті, де вона знімала альпіністів, які здійснювали сходження.

Гора

«Гора» виходить на екрани 12 липня. У день старту прокату, 12 липня о 21:30, на пляжі Південний Берег Києва (Труханів острів, 200 м від Пішохідного моста) відбудеться прем’єрний показ фільму. Захід відбудеться за підтримки Австралійського посольства в УкраїніВхід – безкоштовний.

Коментарі