kinowar.com

У свободі наша сутність: перший тизер «Захара Беркута»

У широкий прокат фільм, знятий за мотивами однойменної повісті Івана Франка, вийде 10 жовтня 2019 року

1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Творці історичного екшену «Захар Беркут», знятого за мотивами однойменної повісті Івана Франка, презентували в Україні перший тизер стрічки. В український прокат фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва, виробництва Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийде 10 жовтня 2019 року.

«Історія Захара Беркута – про кожного з нас. Вона змушує замислитися над тим, що ми робитимемо, коли наш спосіб життя опиниться під загрозою. Чи ми будемо тікати, чи будемо боротися та відстоювати те, у що віримо? – прокоментував Роберт Патрік, який зіграв головну роль у фільмі. – Найближчою в образі Захара для мене виявилася саме його воля до боротьби за свою свободу. Він не хотів чужого панування ні над ним самим, ані над його народом. Натомість, він бажав, щоб люди самі вирішували, хто і як ними має правити, і він був готовий боротися за свою свободу».

Нагадаємо, зйомки стрічки пройшли влітку цього року неподалік Синевірської Поляни на Закарпатті й під Києвом, де були побудовані головні декорації. Зокрема на натурному майданчику FILM.UA команда художника-постановника Влада Одуденка звела масштабну декорацію гірської ущелини, у якій розгортаються основні події фільму.

У роботі над «Захаром Беркутом» взяла участь велика міжнародна акторська команда з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії. На широкому екрані глядачі побачать: Алекса МакНіколла (Максим Беркут), Роберта Патріка (Захар Беркут), Томмі Фленагана (Тугар Вовк), Поппі Дрейтон (Мирослава), Цегміда Церенболда (Бурунда), Андрія Ісаєнка (Петро), Олега Волощенка (Гард), Єржана Нуримбета (Мерке), Аліну Коваленко (Росана), Рокі Майерса (Іван Беркут), Віктора Жданова (Хорун), Олівера Тревену (Богун), Марину Кошкіну (Устя), Аяна Отепбергена (Нергуй), Елісон Дуді (Рада Беркут), Дуалета Абдігапарова (Кунг), Станіслава Лозовського (Сокіл), Олега Стефана (Левко) та інших.

Раніше повідомлялось, що до знімальної команди «Захара Беркута» приєдналися голлівудські колеги. Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим в якості співрежисера над стрічкою працював Джон Вінн. Продюсерами фільму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз.

Дистрибутор фільму в Україні – компанія Ukrainian Film Distribution.

Партнер та консультант стрічки – Міжнародний Фонд Івана Франка.

Захар Беркут
Слоган: У свободі моя сутність
Режисер: Ахтем Сеітаблаєв
Співрежисер: Джон Вінн
Оператор: Юрій Король
Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз
Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут»
Художник-постановник: Влад Одуденко
Художник з костюмів: Антоніна Белінська
Художник із гриму: Алла Леонова
Кастинг-директор з українського боку: Ольга Клименко
Постановка трюків: STUNTALOT
CGI/VFX: POSTMODERN
У ролях: Алекс МакНіколл, Роберт Патрік, Поппі Дрейтон, Томмі Фленаган, Андрій Ісаєнко, Цегмід Церенболд, Олег Волощенко, Рокі Майерс, Аліна Коваленко, Єржан Нуримбет, Віктор Жданов, Елісон Дуді, Аян Отепберген, Олег Стефан, Олівер Тревена, Даулет Абдігапаров, Марина Кошкіна, Нуркен Туматаєв, Станіслав Лозовський, Марат Абдуллаєв, Вікторія Клещенко-Пилипчук, Даніяр Ахметов, Михайло Корженівський, Андрій Сторожик, Юрій Єрко, Михайло Черняков, Аліна Довбуш, Євгеній Лебедин, Микола Ейсмонт, Ян Кліпп, Олег Невольник, Олександр Лаптій, Артемій Єгоров, Олег Карпенко
Жанр: бойовик, історична драма
Прем’єра в Україні: 10 жовтня 2019 року
Дистрибутор: UFD
Виробництво: Kinorob, CinemaDay
За підтримки Державного агентства України з питань кіно
Генеральний медіа-партнер та бродкастер: телеканал «Україна»
Хронометраж: 110 хв

Коментарі