kinowar.com

Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM вперше відбудеться онлайн

15 червня завершується приймання заявок від учасників, сам фестиваль пройде 2 – 6 вересня, вперше – в онлайні. Відвідати лекції та переглянути фільми зможуть глядачі з усієї України безкоштовно. Цього року фестиваль проводиться за підтримки Українського культурного фонду.

Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM

Майданчиком для перегляду фестивалю стане медіасервіс MEGOGO, де глядачі зможуть переглянути анімаційні роботи учасників конкурсних програм, тематичних підбірок та спеціальних показів. Перегляд буде доступний із усіх пристроїв, що підтримує медіасервіс, а саме: Smart TV, смартфони, планшети, медіаплеєри, ігрові консолі та інші.

Серед програм фестивалю: традиційні експериментальна анімація та відеоарт, ретроспектива української анімації, анімація для дітей, Ladies First – фільми зняті жінками про жінок та про те, що їх бентежить, сучасна японська анімація від номінанта на премію «Оскар», режисера, ілюстратора та викладача Токійського університету мистецтв Кодзі Ямамури та інші.

Освітня програма за участі українських та міжнародних представників анімаційної індустрії проходитиме в режимі реального часу на YouTube-каналі фестивалю, а також на його Facebook-сторінці. Анонси подій будуть опубліковані у соціальних мережах фестивалю, та на офіційному сайті.

Тема цьогорічного фестивалю «Бути людиною» (Becoming Human) шукатиме відповіді на питання, що саме нас нею робить. Завдяки своїй ірреальній природі, анімація може працювати на території метафізики, релігії, психології та антропології, досліджуючи такі області нашого досвіду, що є невловимими для інших форм мистецтва та науки.

Цього року за три місяці надійшло близько 3000 фільмів з 80 країн світ, найбільше з США, Великої Британії та Франції. Загалом до показів планується близько 200 фільмів, серед них учасники фестивалів Ансі, Берлінале, Оттави, номінанти на премію «Оскар» та інші.

Фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM відбудеться 2 – 6 вересня.

Довідка.

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM – найбільший  міжнародний анімаційний фестиваль в Україні, який існує з 2014 року, та щороку пропонує учасникам та відвідувачам переглянути найкращу національну та світову анімацію, відвідати спеціальну освітню програму та взяти участь у воркшопах визнаних та відомих представників анімаційної індустрії країни та світу. Головною метою фестивалю є просування незалежної анімації в Україні.

Фестиваль LINOLEUM 2020 проходитиме за підтримки Українського культурного фонду.

Організатор фестивалю: анімаційна студія Animagrad.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі